Çavuşoğlu'ndan kritik Fetullah Gülen ve Esad açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Gülen ve diğerlerinin sınır dışı edilmesi için çalışıyoruz” dediğini söyledi. Çavuşoğlu ayrıca, "Eğer bu seçimlerde Esad seçilirse onunla çalışır mısınız?" şeklindeki soru üzerine "Eğer demokratik ve güvenilir bir seçim olursa o zaman herkesin bunu değerlendirmesi gerekebilir." dedi.

Yayınlanma: 16.12.2018 - 13:57
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Katar'daki Doha Konferansı'nda konuştu. Bakan Çavuşoğlu, açıklamasında Fethullah Gülen ve Suriye konularına değindi.

Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump Arjantin'deki G20 Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'Gülen ve diğer kişilerin' iadesi konusunda çalıştıklarını söyledi.

Çavuşoğlu ayrıca FBI'ın Gülen örgütünün nasıl vergi kaçırdığına dair yürüttüğü güvenilir bir soruşturma olduğunu belirtti.

"ESAD KAZANIRSA..."

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye konusunda ise Hadley Gamble'ın "Eğer bu seçimlerde Esad seçilirse onunla çalışır mısınız?" şeklindeki sorusu üzerine "Eğer demokratik ve güvenilir bir seçim olursa o zaman herkesin bunu değerlendirmesi gerekebilir." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Trump'ın ABD askerlerini Suriye'den çekmeyi değerlendirdiğini de sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler