Güngören'de facia!

İstanbul Güngören'de Suriyeli ailenin evinde çıkan yangında ikiz kardeşlerden 5 yaşındaki Davut hayatını kaybetti. Yangın sırasında üç kardeşin evde yalnız olduğu, annelerinin ise yakacak yardımı alabilmek için kaymakamlığa müracaata gittiği öğrenildi.

Yayınlanma: 21.11.2013 - 11:20
Abone Ol google-news

Suriye'den 2 yıl önce savaştan kaçarak İstanbul'a gelen Muhammedali Ailesi, Güngören Güven Mahallesi Erguvan Sokakta bir daire kiraladı. Baba Yılmaz Muhammedali bir ayakkabıcıda iş bularak geçimini sağlamaya çalışırken eşi Betül ise evde ikiz çocukları Davut(5), Mehmet(5) ile ablaları Teslim(6)'e bakıyordu.

Dün, her sabah olduğu gibi baba Yılmaz Muhammedali iş yerine gitmek için evden çıktı. Anne Betül ise çocuklarının karnını doyurduktan sonra yakacak yardımı istemek için Güngören Kaymakamlığı'na gitti. Annelerinin evden ayrılmasının ardından kapısı kilitli olan dairede saat 13:00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çocuk odasında çıkan yangın kısa sürede tüm daireyi sardı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevkedildi. Yanan daireye kapıyı kırarak giren itfaiye erleri alevlerin arasından üç kardeşi çıkarttı. Yoğun dumandan zehirlenen küçük çocuklara ilk müdahaleyi yine itfaiye ekipleri yaptı. Durumu ağır olan ve bilinci kapalı olan ikiz kardeşlerden Davut'a bir süre olay yerinde suni teneffüs ve kalp masajı yapıldı.

Üç kardeş, sağlık ekiplerinin henüz olay yerine varmaması nedeniyle İGDAŞ'a ait araca bindirilerek hastaneye gönderildi. Üç kardeşten Davut Muhammedali hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Davut'un cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, ikiz kardeşi Mehmet ve ablası Teslim'in hastanedeki tedavileri sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler