Cumhuriyet’in ‘2019’ buluşması

Gazetemiz çalışanları bir etkinlikle yeni yıla ‘merhaba’ dedi.

Yayınlanma: 20.12.2018 - 23:14
Abone Ol google-news

 

Cumhuriyet gazetesi, yeni yılı Sarıyer’deki Fuat Ali Paşa Yalısı’nda düzenlenen geceyle karşıladı. Geceye Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu ile Yayın Kurulu üyeleri, yazarlarımız, Ankara Temsilcimiz Sertaç Eş, İzmir Temsilcimiz Hakan Dirik ve çalışanlarımız katıldı. Sarıyer’deki etkinliğimize katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, çalışanlarımızla sohbet etti.

Coşkun’dan kutlama

Gecede Cumhuriyet emekçilerine seslenen Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve İmtiyaz Sahibimiz Alev Coşkun, “2019’un dünyaya barış getirmesini, kardeşlik getirmesini diliyorum. Cumhuriyet gazetesine ise güç getirmesini, hepinize güç vermesini ve eskiden olduğu gibi Cumhuriyet gazetesinin bir numaralı dünya çapında bir gazete haline gelmesinde yardımcı olmanızı diliyorum” dedi.
Genel Yayın Yönetmenimiz Aykut Küçükkaya da “Cumhuriyet yalnız Türkiye’nin değil dünyanın en özel gazetesi. Gündemi sarsacak haberlerle, ödüllerle dolu bir yıl diliyorum. Cumhuriyet büyük bir aile. Bu ailenin bir üyesi olmakla gurur ve onur duyuyorum. Cumhuriyet emekçileri için güzel bir yıl diliyorum” diye konuştu.

Akdoğan’a plaket

Gecede gazeteci Lütfü Akdoğan’a ev sahipliğinden dolayı teşekkür plaketi sunuldu. Akdoğan’a plaketini Alev Coşkun verdi. Plaketi aldıktan sonra çalışanlarımıza kısa bir konuşmayla seslenen Akdoğan, “Cumhuriyet’in çocuğuyum. Cumhuriyet’le beraber doğdum, inşallah Cumhuriyet’le beraber ölürüm. Ve bu Cumhuriyet binlerce yıl daha Türkiyemizin sesi olur. Ben ve hepimiz devrimciyiz. Biz Atatürkçüyüz. Biz cumhuriyetiz” dedi. Alev Coşkun, plaketle ilgili, “Cumhuriyet gazetesi olarak biz Lütfü Ağabey’e ne verebiliriz diye düşündük. Cumhuriyet gazetesi olarak bir sürpriz yaptık. Bir plaket veriyoruz kendisine. Plaket, Lütfü Akdoğan’ın doğduğu günün Cumhuriyet gazetesinin aynı nüshası” diye konuşunca Akdoğan duygularını şöyle aktardı: “90 yaşındayım... Bu 90 yaşımda hayatımda aldığım en kutsal, en sıcak hediye olarak çocuklarıma, torunlarıma kalacaktır.”
Ardından sahneye çıkan halk müziği sanatçıları Kutsal Evcimen ile Hubyarlı Murat Yıldırım’ın seslendirdikleri eserlerle unutulmaz bir gece yaşandı. Sanatçı Evcimen yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet gazetesi bu ülkenin en önemli aydınlık yüzüdür... En köklü ortak değerlerimizin başında gelen kurumlardan biridir. Barışın, özgürlüğün, insancıl değerlerin, güneşli günlerin habercisidir ve biz bu bağı her zaman daha da büyütecek ve Cumhuriyetimize sahip çıkacağız. Yaşasın Cumhuriyet” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler