Eliaçık’a ‘mesaj’ gözaltısı

Gözaltına alınıp serbest bırakılan İhsan Eliaçık, “Düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında yapılan bir paylaşımdır. Uzun süredir eleştiri yapıyorum. Bütün eleştirilerimin arkasındayım. Cumhurbaşkanına hakaret kastım yoktu” dedi.

Yayınlanma: 21.12.2018 - 22:06
Abone Ol google-news

<video:1177276>

<haber-dikey:1177257>

Hakkında yürütülen bir soruşturmayla ilgili ifade vermek için İstanbul Adliyesi’ne giden ancak Batman’daki başka bir soruşturmadan yakalama kararı olduğu için önceki gün gözaltına alınan ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık dün serbest bırakıldı. Eliaçık’ın avukatı Seyhan Sayın, müvekkili hakkında İstanbul dışına çıkış yasağı olduğunu belirterek “Müvekkil Batman’a zaten gidemezdi” diye konuştu.

Batman’da yürütülen soruşturmada ifade vermediği gerekçesiyle gözaltına alınan Eliaçık, önceki gün geceyi adliyenin nezaretinde geçirdi. SEGBİS ile Batman’daki soruşturma kapsamında ifadesi alınan Eliaçık, dün serbest bırakılmasının ardından adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Sosyal medyada 2017 Ocak ayında yaptığı bir paylaşım nedeniyle Batmanlı bir yurttaşın kendisi hakkında, “Cumhurbaşkanına hakaret” ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu aktaran Eliaçık, “Düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında yapılan bir paylaşımdır. Uzun süredir eleştiri yapıyorum. Bütün eleştirilerimin arkasındayım. Cumhurbaşkanına hakaret kastım yoktu” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon