Yurtta 7 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunan temizlikçi: 'Cemaat istedi din dersi verdim'

İzmir Dikili’nin İsmetpaşa Mahallesi’ndeki özel bir yurtta kalan ve yaşları 9 ile 12 arasında değişen 7 erkek öğrenciye 21 Aralık 2017 tarihinde cinsel istismarda bulunmaktan gözaltına alınan ve suçunu itiraf eden temizlik görevlisi Ö.F.E’nin yargılanmasına başlandı.

Yayınlanma: 23.12.2018 - 11:07
Abone Ol google-news

Duruşmaya İzmir ve Bergama Barosu başta olmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan yetki almış 10 avukat katıldı.

Duruşmada, İzmir Barosu’nun mahkemeye müdahil olarak katılma ve çocukların bir daha ifade vermemeleri konusundaki talep, mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Daha önce suçunu itiraf eden sanık Ö.F.E. okunan ifadesini reddederek suçlamaları kabul etmedi ve karakolda baskı altında ifade verdiğini savundu. Çocuklarla mesajlaşmalarını kabul etmedi.

Çocukların avukatı, Ö.F.E’ye bir hizmetli olarak öğrencilere Kuran dersi vermesini kim tarafından istendiğini sordu. Ö.F.E, Süleymancılar Cemaati’nde yetiştiğini, yurt müdürünün talebi ile cemaat tarafından görevlendirildiğini, hizmetli olmasına rağmen Kuran dersi verdiğini ve çocukların derslerine de yardımcı olduğunu itiraf etti. Bu sırada çocuklardan birisinin annesi ile bir polisin “daha fazla dayanamayacağım” diyerek salondan gözyaşlarıyla dışarı çıktığı bildirildi. Mahkeme, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 1 Şubat 2019 tarihine ertelendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler