Müjdat Gezen'in avukatı Celal Ülgen: Bu şekilde ifadeye götürmek usule aykırı

Halk TV'de söyledikleri nedeniyle gözaltına alınan sanatçı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen polis eşliğinde adliyeye getirildi. Müjdat Gezen'in Avukatı Celal Ülgen bu duruma "Davet ettikten sonra mevcutlu götürmek usule aykırı" diye tepki gösterdi. Ülgen, Akpınar ile Gezen'in basın suçları yerine örgütlü suçlar bürosuna getirildiğine dikkat çekti. Mahkemeye sevk edilen Müjdat Gezen ve Metin Akpınar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 24.12.2018 - 11:19
Abone Ol google-news

<video:1179834>

 

Halk Tv’de yayınlanan ‘Halk Arenası’ programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatılmıştı. Akpınar ve Müjdat Gezen sabah saatlerinde evlerinden polis tarafından alındı. İki sanatçı ifadeleri alınmak üzere adliyeye götürüldü.

Savcılık tarafından adli kontrol şartıyla mahkemeye sevk edilen Metin Akpınar ve Müjdat Gezen buradan serbest bırakıldı.

Sözcü'den Can Özçelik'in haberine göre Müjdat Gezen'in avukatı Celal Ülgen, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın yaptığı nazik açıklamadan sonra normalde ifade için çağrı kağıdının gönderilmesi gerektiğini ifade ederek “Çağrı kağıdı ulaştıktan sonra hafta içi uygun bir zamanda ifade işlemi için adliyeye gidilecekti” dedi.

<haber-yatay:1179283,1179701>

Savcılığın daha sert bir yöntem uyguladığına dikkat çeken Avukat Celal Ülgen, “Savcılığın, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ı doğrudan polis göndererek mevcutlu bir şekilde ifadeye götürmesi usule aykırıdır. Ayrıca iki sanatçının da konuşmalarında suç unsuru olacak bir söylem yoktur” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların Cumhurbaşkanına doğru aktarılmadığını ifade eden Ülgen “Bir muhbir bu konuşmaları Cumhurbaşkanına yanlış aktarmıştır. Beni şaşırtan ise bir muhbirin bu kadar çabuk bir şekilde Cumhurbaşkanına ulaşabilmesi oldu” dedi.

"BASIN SUÇLARI YERİNE ÖRGÜTLÜ SUÇLAR BÜROSUNDAYIZ"

Ülgen Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise Akpınar ve Gezen'in basın suçları yerine örgütlü suçlar bürosuna getirildiğine dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler