Mutluluk çok uzakta: Türkiye 5 basamak geriledi

‘En mutlu ülkeler’ sıralamasında Türkiye 5 basamak geriledi, Finlandiya birinci.

Yayınlanma: 25.12.2018 - 21:14
Abone Ol google-news

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan dünyanın en mutlu ülkeleri listesinde Türkiye, 5 basamak gerileyerek 74’üncü sırada yer aldı. Birinci sırada Finlandiya yer alırken ikinci sırada yer alan Norveç’i Danimarka, İzlanda ve İsviçre izledi.

BM’nin bağımsız uzmanları görevlendirdiği çalışma kapsamında hazırlanan rapor, 156 ülkenin kişi başına düşen gayri safi milli hasıla, ortalama yaşam süresi, sosyal yardım, özgürlük, güven ve refah gibi altı maddenin puanlamasına göre hazırlanıyor. Uzmanlar verileri sosyal destek, kişisel özgürlükler, devlet içi yolsuzlukla ilgili sorular sorarak elde ediyor.

En mutsuz Yemen
Bu yıl ilk kez göçün mutluluk üzerinde etkisinin de araştırıldığı raporda, göçmenlerin mutluluk seviyesinin ev sahibi halkla aynı olduğu vurgulandı. Geçen yıl bir önceki yıla göre 9 basamak yükselerek 69’uncu olan Türkiye son raporda ise 5 sıra gerileyerek 156 ülke arasında 74’üncü sırada yer aldı. Listeye göre en mutsuz 5 ülkenin Yemen dışındaki dördünün Afrika’dan olması dikkat çekti: Tanzanya, Güney Sudan, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Burundi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler