Türkiye kar, otogar sular altında

İstanbul’da hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte dün sabah erken saatlerde Anadolu yakasında başlayan kar yağışı, kentin tamamına yakınında etkili oldu.

Yayınlanma: 26.12.2018 - 21:38
Abone Ol google-news

 

Fotoğraf: Necati Savaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının ülke genelinde 6 ila 12 derece arasında azalacağı ve yurdun büyük bölümünde kar, karla karışık yağmur ve sağanak yağışların görüleceği uyarısında bulunarak, vatandaşlar ve sürücüleri de, buzlanma ve don olaylarına karşı uyardı.
İzmir’in Bergama, Ödemiş, Kiraz gibi yüksek kesimlerine de kar yağdı.

Yalova Çınarcık’ta önceki gün 25 yıllık istinat duvarı aşırı yağışlar ve toprak kaymasıyla beraber birisi inşaat halinde 5’er katlı 2 apartmanın üstüne çöktü. İki binada incelemeler sürüyor.
Karadeniz Bölgesi’nde, etkili olan kar yağışı nedeniyle 1413 köy yolu ulaşıma kapandı.

Ankara’da önceki akşam, başlayan kar yağışı, başkenti beyaza bürüdü. Ulaşımda aksamalara neden olan kar nedeniyle okullar da dün tatil edildi. Kar yağışı nedeniyle Çorum ve Amasya’da il genelinde, Samsun’da 5, Ordu’da 14 ve Trabzon’da 2 ilçede ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Peronları su bastı

Adana’da önceki gece, etkili olan sağanak yağış kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle, merkez otogarı ve evleri su bastı. Peronlar ve bekleme salonları da suyla doldu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler