Fatih Portakal’a ‘sarı yelek’ soruşturması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bilmezsen haddini, millet patlatır enseni” sözleriyle hedef gösterdiği Fatih Portakal hakkında ‘Sarı yelekliler’ eylemine ilişkin sarf ettiği sözlerle ilgili olarak soruşturma başlatıldı. RTÜK, Portakal'ın sözleri nedeniyle Fox TV’ye 1 milyon TL’ye yakın ceza kesmiş ve ana haberin 3 gün yayınlanmamasına karar vermişti.

Yayınlanma: 28.12.2018 - 16:03
Abone Ol google-news

<video:1174969>

Fatih Portakal'ın 10 Aralık 2018 tarihinde FOX TV ana haber bülteninde ‘Sarı yelekliler’ eylemine ilişkin sarf ettiği sözlerle ilgili olara "Suç işlemeye alenen tahrik" suçundan hakkında soruşturma başlatıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında program CD'sinin RTÜK'ten istendiği, farklı illerden gönderilen 16 şikayet dilekçelerinin de bu soruşturma dosyası ile birleştirildiği öğrenildi.

Fatih Portakal ne dimişti? 

"Hadi bakalım barışçıl bir eylemle zamları protesto edelim"

Fox TV spikeri Fatih Portakal da canlı yayında Fransa'daki Sarı Yelekliler eylemini hatırlatarak "Hadi bakalım barışçıl bir eylemle zamları, doğalgaz zamlarını protesto edelim. Hadi bakalım, yapalım. Yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak korkudan endişeden sokağa? Kaç kişi çıkar sokağa Allah aşkına söyler misiniz? Bireysel ve toplumsal muhalefeti baskı altına almaya ve yıldırmaya çalışıyorlar. En doğal hak ama uygulanamıyor. Fransa olmuş, Türkiye olmuş çok da farketmiyor açıkçası" demişti.

Portakal'ın bu sözlerinden sonra AKP'ye yakın dernekler suç duyurusunda bulunmuştu. Birçok tehdit alan Portakal, "Canıma bir şey gelmesinden korkuyorum' demişti.

"Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni”

Fatih Portakal’ın bu sözleri ile “halkı sokağa çağırdığını” savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Birileri çıkmış portakal mıdır, mandalina mıdır, narenciye midir sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni” demişti.

 

<video:1173009>

''Burası Paris mi?''

Erdoğan başka bir konuşmasında da Fatih Portakal için çok sert ifadeler kullanmıştı. Erdoğan, "Bir tanesi çıkmış sokağa davet ediyor ahlaksıza bak. Sen ne yapıyorsun, burası Paris mi? Gezi olaylarında, 15 Temmuz'da zaten herkes dersini aldı. Bu tür olaylara girişenler bunun bedelini ağır öderler'' demişti. 

<video:1171287>

 

<haber-yatay:1182604,1183289>

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler