Bir günde 4 iş cinayeti

Edirne, Mersin, Artvin ve Karabük’te dört işçi, iş cinayetine kurban gitti.

Yayınlanma: 28.12.2018 - 20:35
Abone Ol google-news

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Küçükdoğanca köyündeki bir kömür ocağında bugün saat 12.45 sıralarında göçük meydana geldi. Maden ocağının 1050. metresinde çalışan işçi Ramazan Taşan(41), ocakta meydana gelen göçükte ağır yaralandı. Diğer işçiler tarafından toprak altından çıkarılan Taşan, ambulansla Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Taşan, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Taşan’ın cenazesi otopsi için hastane morguna konuldu.

Karabük’te de bu sabah saatlerinde, Demir ve Çelik Fabrikaları içindeki yapımına devam edilen madeni eriten 3’üncü pota fırınının tozsuzlaştırma sisteminin montajında çalışan taşeron firma işçisi Ferdi Yalçın(30), iddiaya göre, ısınmak için tenekede yaktığı ateşe tiner döktü. Aniden parlama olunca Yalçın, alevlerin arasında kaldı. İş arkadaşı üzerindeki elbiseyi çıkarıp, alevleri söndürmeye çalıştı. Yaklaşık 30 metre yükseklikteki potanın üzerinde yanan Yalçın, vinçle indirildi. Yalçın, fabrikaya ait ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Evli ve 2 çocuk babası Ferdi Yalçın, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Mersin’de ise 12 katlı bir apartmanın altında bulunan ve AKP Mersin İl Başkan Yardımcısı Mevlüt Ekmekçi’ye ait Ekmekçioğulları Tekstil adlı mağazada çıkan yangın da 1 işçi öldü 5 işçi yaralandı. Dört TOMA aracınında müdahale ettiği yangın da yaralı olarak Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan, mağazasının mutfak bölümünde çalışanı Sayar Tülin Sayar (40), yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Yangından sonra olay yerine Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve AKP İl Başkanı Cesim Ercik’inde olduğu bir heyet geldi.

Artvin’in Murgul ilçesinde de bakır madeni ocağında çalışan elektrik teknisyeni Mehmet Kalyoncu (36), arızayı gidermek için çıktığı aydınlatma direğinde akıma kapıldı. Durumu fark eden Kalyoncu’nun arkadaşları durumu jandarma, 112 Acil servis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekiplerince direkten indirilen Kalyoncu’nun olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Cenazesi Murgul Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Kalyoncu’nun evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler