Müjdat Gezen, kanser tedavisi olan kızının yanına gidemiyor

Halk TV’de yayınlanan Halk Arenası programında yaptığı açıklamalar nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan hakkında soruşturma başlatılan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan sanatçı Müjdat Gezen’in avukatı adli kontrolün kaldırılmasını talep etti.

Yayınlanma: 29.12.2018 - 14:08
Abone Ol google-news

HAKARET KASTI YOK

Sözcü'de yer alan haber şöyle: Yurtdışına çıkış yasağı konularak, haftada bir gün ikametine en yakın karakolda imza atması şartıyla serbest bırakılan Müjdat Gezen'in avukatı Celal Ülgen, adli kontrol kararını veren Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne dilekçe sunarak adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını talep etti. Kararın usul ve yasaya aykırı olduğunun belirtildiği dilekçede, Gezen'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etme kastının bulunmadığı belirtildi.

Cumhurbaşkanına hakaret suçu hakkında genellikle hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verildiğinin hatırlatıldığı dilekçede, “Herhangi bir adli kontrol tedbiri uygulanması gerekmediği gibi özellikleyurtdışına çıkış yasağı şeklinde uygulanması kararlaştırılan adli kontrol tedbiri ile istenilen ceza arasında orantı da olmadığı için ölçülülük ilkesi de zedelenmektedir” denildi Yurtdışına çıkış yasağının, suç için öngörülen cezadan dahaağır bir yaptırım olduğu ifade edilerek şöyle devam edildi:

KIZINI GÖRMESİ GEREKİYOR

“Müvekkilimizin kızı Hollanda'da yaşamaktadır. Müvekkilimiz kanser tedavisi gören kızı Elif Gözen Öğretir için sürekli Hollanda'ya gitmektedir. Yurtdışına çıkış yasağımüvekkilimizin kızı ile olan iletişimini keseceği için gereksiz, fazla ve müvekkilimize manevi işkence çektirecek yöntem olmuştur” ifadelerine yer verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon