HÖH'de Merkez Bankası detayı

Silahlı milis yapılanma tepkilerinin ardından kapanan Halk Özel Harekât’ın (HÖH) yerine kurulan Milli Seferberlik Hareketi’nde yeni bir detay ortaya çıktı. İlan edilen “seferberlik” kapsamında para yatırılması istenen IBAN numarası Merkez Bankası’na ait.

Yayınlanma: 29.12.2018 - 22:09
Abone Ol google-news

15 Temmuz sonrasında kurulan HÖH, milis yapılanma eleştirilerinin ardından İçişleri Bakanlığı’nın “uyarısı” ile kapanmış, kurucusu ve başkanı Fatih Kaya 24 Haziran seçimlerinde AKP’den İstanbul milletvekili aday adayı olmuştu.

Cumhuriyet, Kaya’nın 24 Haziran seçimlerinden sonra Milli Seferberlik Hareketi Platformu’nu kurduğunu duyurmuştu. Bir taraftan “Cumhurbaşkanına, bakanlarına, milletvekiline, valisine, bürokratına yapılacak hukuksuz algıların karşısında tek vücut olarak korkusuzca durmak” amacıyla kurulduklarını açıklayan Milli Seferberlik Hareketi, ağustos ayında yaşanan kur dalgalanması krizini de “fırsata” çevrip para toplama duyurusu yapmıştı. Buna göre “hareket”, “Ülkemize açılan ekonomik savaşa karşı direnmek” için katkıda bulunmak isteyenler için hesap numarası paylaşmıştı. “Hareket”in internet sitesinde yer almayan IBAN numarası, sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında yayımlandı.

Yayımlanan IBAN numaralarının Merkez Bankası’nın TL ve Avro hesaplarına ait olduğu ortaya çıktı. 

<haber-yatay:1180513,935172,903646,883831>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler