Gizem serbest!

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde bugün mahkemeye çıkan Greenpeace üyesi Gizem Akhan serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 21.11.2013 - 13:47
Abone Ol google-news

Rusya'da Greenpeace eylemine katılan ve 17 kişiyle birlikte gözaltıvna alınan Gizem Akhan serbest bırakıldı. Davayı CHP milletvekilleri İlhan Cihaner Melda Onur ve Veli Ağbaba da izledi.

KEFALETLE SERBEST

Rusya'da tutuklanan Greenpeace Türkiye gönüllüsü Gizem Akhan, kefaletle serbest kaldı. Duruşmayı izleyen CHP Milletvekili İlhan Cihaner, Gizem'in 2 milyon ruble (60 bin $) kefaletle serbest bırakıldığını duyurarak, kefalet islemleri bir kaç gün sürebileceğini belirtti.

AŞÇILIK YAPIYORDU
"Arctic Sunrise" isimli gemiyle Kuzey Buz Denizi'ne giden Gizem ve 29 arkadaşı 19 Eylül'de Rus devletine bağlı Gazprom Neft'e ait petrol platformunda eylem yaptıkları için gözaltına alındı. Amaçları Kuzey Buz Denizi’ndeki buzulların erimesini hızlandırdığı için Rus enerji şirketinin bu bölgedeki petrol arama çalışmalarını protesto etmekti. Gizem'in gemideki görevi ise aşçı yardımcılığıydı.

"Holiganlık ve güvenlik güçlerine kötü davranma" suçlarından gözaltına alınan Gizem, 63 gündür tutuklu ve 22 yıla kadar hapsi gündemde...

Mahkeme şu ana kadar Gizem'in 20 arkadaşını kefaletle serbest bıraktı.



"BEN BUNU HAK ETMEDİM"
Primorski bölge mahkemesindeki duruşma öncesinde demir parmaklıklar ardından Hürriyet muhabiri ile konuşan Akhan, “Şartlar kötü olduğu için değil, hayatınız kökten değiştiği için burada olmak kötü. Ben terörist değilim. Bu kadar uzun hapiste tutulmayı hak etmediğimi düşünüyorum” dedi.

Duruşmayı CHP milletvekilleri Melda Onur, Veli Ağbaba ve İlhan Cihaner'in yanı sıra Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye-Rusya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Salih Kapusuz da takip etti. Onur daha önce “Gizem’i serbest bırakın” yazılı bir tişörtle TBMM Genel Kurulu’na katılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon