Erdoğan'ı alkışlayan komutan İsmail Metin Temel görevden alındı

2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel, daha önce bir orgeneralin atanmadığı Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı’na atandı.

Yayınlanma: 31.12.2018 - 03:02
Abone Ol google-news

Generallerin atanmaları ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, Malatya'da görev yapan 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına atandı. Bu göreve daha önce bir orgeneral atanmamıştı. 

 Tunceli'de görev yapan 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Barut ise Erzincan'daki 3. Ordu Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına getirildi.

Söz konusu görevlendirmeler Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 9'uncu maddesinin birinci fıkrası gereğince gerçekleştirildi.

Erdoğan'ı alkışlamıştı 

CHP’nin Cumhurbaşkanı aday Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini eleştirdiği konuşmayı alkışlayan İsmail Metin Temel’e tepki göstermişti. İnce, “Beni eleştirdiği yerde general de Erdoğan’ı alkışlıyor. Onun apoletlerini sökeceğim. Türk ordusunun generali misin, AK Parti’nin il başkanı mısın? Herkes haddini bilecek” demişti. Son YAŞ'ta orgeneralliğe yükselmişti.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler