AKP İdris Bal'ı ihraç ediyor

Dershaneler konusunda "oy vermem" diyen AKP Kütahya Milletvekili İdris Bal partiden afaroz ediliyor.

Yayınlanma: 21.11.2013 - 13:59
Abone Ol google-news

AKP, Kütahya Milletvekili İdris Bal'ı partiden ihraç etmeye hazırlanıyor. Bal, parti içindeki muhalif çıkışlarıyla biliniyordu.

Kütahya Milletvekili Bal, son olarak dershane polemiğiyle ilgili olarak, "Ülkedeki çarpık, dengesiz dağılmış eğitim sistemi ve verilen eğitim ile yapılan sınav arasındaki farklılıkların olduğu bir eğitim sisteminin sonucudur" diye konuşmuştu.

Bal, dershane konusuna ilişkin şu tweetleri atmıştı:

- Ülkede ideal eğitim sistemi oluşturulmadan, eğitimin niteliği yükseltilmeden dershanelere olan ihtiyaç bitmeyecektir. İdeal bir eğitim sistemi oluşturulursa, zaten insanlar çocuklarını dershaneye gönderme ihtiyacı da hissetmeyecektir. Kapatılması durumunda bu sistemde legal ya da illegal devam edecektir, yer altına inecek kayıt dışı olarak devam edecektir. Ekonomik durumu iyi olan aileler daha da pahalı hale gelen özel öğretmen tutma yoluna giderek fazla zarar görmeyecektir. Ancak ekonomik durumu iyi olmayan aileler bu hizmeti alamayacak ve eğitimde büyük bir fırsat eşitsizliği olacaktır. Diğer taraftan, demokrasinin bir yönü çok partili sistem, ifade özgürlüğü, özgür medyaya bakarken diğer yönü serbest girişime, planlı değil pazar ekonomisine, arz-talep dengesine dayanmaktadır. Dolayısı ile demokrasi gereği bir emirle özel bir şirket açılamaz ya da kapatılmaz. Piyasa, emirle yürümeyeceği için bu yapı illegal devam edecektir.

AKP'Lİ BAL'DAN ÇOK KONUŞULACAK SÖZLER:
MEDYAYA TALİMAT OLDUĞUNU DUYDUM!

GEZİ PARKI'NDA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Gezi Parkı olaylarından sonra bir rapor hazırlayan İdris Bal, yaşananlardan ders alınması gerektiğini söylemişti.

İşte Bal'ın açıklamaları;

Bal, raporun amacının AKP’yi veya muhalefeti övmek ya da eleştirmek olmadığını söyledi. Amacın “ülke menfaati” olduğunu, demokratik ülkelerde sorunların üstesinden böyle gelindiğini belirten Bal, şöyle dedi:

“Tarafgir ve bağnaz bakarsak hayırlı bir sonuç çıkmaz. Sorunlara ancak elbirliğiyle, partiler üstü, demokratik tartışma zemininde baktığımızda gerçeği yakalayabiliriz. Herkesin üzerine düşen dersi alması lazım. ‘Nerede hata yaptım’ sorusunu sorması lazım. Benzer hataların önüne böyle geçilebilir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler