Erdoğan'ı alkışlayan Metin Temel'in görevden alınmasıyla ilgili çok konuşulacak iddia

2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel, daha önce bir orgeneralin atanmadığı Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı’na atandı. İsmail Metin Temel'in bu göreve atanmasıyla ilgili emredilmesine rağmen toplantıya katılmaması olduğu iddia edildi.

Yayınlanma: 31.12.2018 - 15:39
Abone Ol google-news

<video:988078>

General atamalarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Orgeneral İsmail Metin Temel, Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı'na atandı.

<haber-yatay:1029445>

Temel'in yeni göreviyle ilgili olarak NTV'de çarpıcı bir iddia yer aldı. Habere göre, Temel, emredilmesine rağmen toplantıya katılmadığı için ataması gerçekleşti.

'KARARGAHLA GERGİNLİK'

NTV'nin haberine göre, Temel’in Genelkurmay Karargâhıyla arasında bir süredir gerginlik yaşanıyordu. 14-15 Aralık tarihlerinde yapılan değerlendirme toplantısı, bu gerginliğin su yüzüne çıktığı tarih oldu. İddiaya göre Temel, bu toplantıya gelmesi emredilmesine rağmen katılmadı.

Temel’in aynı tarihlerde gerçekleşen ödül törenine de katılmadığı öğrenildi. Ayrıca Temel'in kendine yakın kişilere ödül istediği de iddialar arasında.

APOLET POLEMİĞİNİ BAŞLATMIŞTI 

CHP’nin Cumhurbaşkanı aday Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini eleştirdiği konuşmasını alkışlayan İsmail Metin Temel’e tepki göstermişti. İnce, “Beni eleştirdiği yerde general de Erdoğan’ı alkışlıyor. Onun apoletlerini sökeceğim. Türk ordusunun generali misin, AK Parti’nin il başkanı mısın? Herkes haddini bilecek” demişti. Temel, Son YAŞ'ta orgeneralliğe yükselmişti.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler