Mevlüt Uysal: “İSPARK bu yıl sonu 4 milyon TL kar etti”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İSPARK başta olmak üzere İBB şirketlerinin zarar ettiği yönündeki habere ilişkin açıklamada bulundu. Uysal, “İBB şirketlerinin yıl sonu itibariyle zarar etmesi gibi bir durum söz konusu değil. Bu yıl sonu İSPARK’ın 4 milyon TL karı var” dedi.

Yayınlanma: 03.01.2019 - 17:21
Abone Ol google-news

İBB şirketlerinin mali durumunu takip eden CHP'li İBB Meclis Üyesi Dr. Hakkı Sağlam, İBB'nin iflas bayrağını çektiğini savunarak, ''İBB ve şirketleri borç batağında yüzüyor artık İstanbul'u yönetemiyorlar” açıklamasında bulunmuştu.

Sağlam, en son 2018 yılının  Temmuz-Ağustos-Eylül dönemine ilişkin sorusuna İBB tarafından verilen yanıtı açıklamıştı. Yanıta göre, İBB'ye bağlı 30 şirketten 11'inin üçüncü çeyrekte toplam 94 milyon 543 bin lira zarar ettiği ve bilançoya göre; en çok zarar eden şirketlerin ikinci sırada yer alan İSPARK'ın 17 milyon 949 bin lira zarar ettiği ortaya çıkmıştı.

<haber-dikey:1186534,1185597>

İBB BAŞKANI UYSAL'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İSPARK başta olmak üzere İBB şirketlerinin zarar ettiği yönündeki haberlere ilişkin açıklamada bulundu.

 'İBB ŞİRKETLERİ ZARAR ETMİYOR'

İBB şirketlerinin zarar etmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını savunan Uysal, “Şirketler son çeyrekte toplu ödeme yapar. İBB şirketlerinin yıl sonu itibariyle zarar etmesi gibi bir durum söz konusu değil. İSPARK’ın da zarar ettiği yok. Bir şirketin kâr veya zarar oranı yıl sonunda belli olur. Yıl sonu rakamlarına baktığımız zaman nereye, ne kadar yatırım yapılmış, toplamda ne kadar ciro yapılmış bunlar gayet açık ve net. Bu yıl sonu itibariyle İSPARK’ın 4 milyon TL karı var” dedi.

İSPARK’ın elde ettiği karın yine İstanbullulara hizmet için kullanıldığını söyleyen Uysal, ''Çünkü Büyükşehir Belediyesi olarak kamu hizmeti için çalışıyoruz. İstanbul’da otopark sorununu çözmek için ilave otopark alanları oluşturuyoruz. İl genelinde yeni model, tam otomatik ve yarı otomatik otopark sistemlerine sahip modern otoparklar inşa ediyoruz. Bisiklet yollarını yaygınlaştırıyor, yeni bisiklet parkları kuruyoruz. Tüm bu yatırımlar İSPARK’ın bütçesinden karşılanıyor” diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler