Estetik alanında en çok arananlar: Türkiye göbeğinden mustarip! Fiyatlar hep gündemde

Google 2018 yılında insanların en çok merak ettiği konuları her sene olduğu gibi açıkladı. Estetik Cerrah Serdar Bora Bayraktaroğlu, “Geride bıraktığımız yılın bize armağan ettiği anıların yanı sıra aramalardan elimize enteresan bilgiler kaldı. Tunceli en çok estetik kelimesini arayan şehir oldu.

Yayınlanma: 04.01.2019 - 09:57
Abone Ol google-news

Sağlık alanında en çok merak edilen konulardan olan ‘estetik’ pek çok alt arama başlığı ile ilginç verilere ev sahipliği yapıyor. Estetik cerrah Serdar Bora Bayraktaroğlu, bu alandaki verileri yorumladı.

Estetik her zaman en çok aranan

Bu sene ‘estetik’ konusu tüm Türkiye’de en çok arananlar arasında yer alıyor. Estetik ana başlığı altında sıklıkla aranan konular ise ‘burun estetiği’, ‘göbek eritme’, ‘botoks’, ‘jinekomasti, ‘liposuction’ ve ‘burun ameliyatı’ oldu.

Tunceli ‘estetik’i merak etti

Estetik terimini en çok arayan şehir Tunceli oldu. Ülkemizde sağlık konusunda en çok arama yapılan ‘göbek eritme’ ve ‘burun estetiği’ aramalarda en üst sıralarda yer alarak kapıştılar. Ayrıca artan sayıda obezite vakasının yansıması olarak okunabilecek ‘göbek eritme’ aramasını önemli bir veri olarak ele almalıyız.

Gaziantepliler göbeklerinden mustarip

Göbek eritmeyi en çok Gaziantepliler, Şanlıurfalılar ve Samsunlular merak etti. Gaziantep’in dillere destan muhteşem mutfağı düşünüldüğünde bu aramanın nedeni ortaya çıkıyor. ‘Göbek eritme’ alanındaki aramalar en çok mart ve temmuz aylarında yapılmış. Bu da insanların yaz ve deniz mevsimine hazırlıkları olarak yorumlanabilir.

Alt aramalarda sık aranan konu ise ‘göbek nasıl eritilir’di. Kadınların yoğunlukla aradığı konuda grafik yine çok yüksek çıktı.

Diyarbakır burnundan memnun değil

Bu yıl ‘Burun ameliyatı’ sorgusunu en çok yapan ilk üç şehir ise: Diyarbakır, İstanbul ve Antalya oldu. Arama en fazla ocak ayında yapıldı. Bunu insanların yeni yılda yeni bir insan olma isteklerinin Google’a yansıması olarak değerlendirebiliriz. Burun ameliyatı aramasındaki en çok aranan alt başlıklar ise; burun ameliyatı fiyatı ile Zuhal Topal ve İrem Derici’nin burunları oldu.

Estetik mubah mı?

Estetik ameliyatı konusunda İstanbul ve Ankara en çok aramayı yaparken estetik ameliyatın ‘mubah’ olup olmadığı da merak edilen noktalardan oldu.

‘Meme ameliyatı’ ise tüm Türkiye’de popüler aramalardan birisi olarak üst sıralarda yer aldı. İstanbul bu konuda en çok aramayı yaparken Ankara ve İzmir onu takip etti. Yine aramalar en çok kış aylarında yapılarak yaz mevsimi için hazırlıklar yapıldı.

En çok arama yaz mevsimi başında

Yine ‘meme büyütme konusu 2018’de en çok merak edilenler arasında ilk sıralarda yer alıyor. İzmir, Ankara ve İstanbul’da yaşayanlar bu konuda en meraklı kullanıcılar olarak listelendi. Deniz mevsiminin başladığı temmuz başı ise en çok arama yapılan dönem olarak dikkat çekiyor. ‘Meme küçültme’ sorgusu yine ‘büyütme’ aramasını takip ediyor ve İstanbul, Ankara ilk iki sırayı paylaşıyor.

Erkekler de memelerinden mustarip

Estetik aramalara sadece kadınlar ilgi göstermiyor. Örneğin erkeklerde görülen kadın tipi meme büyüklüğü olan ‘jinekomasti’ en çok arananlar listesinde açık ara göze çarpıyor. Adana, İzmir ve İstanbul şehirlerinde yaşan erkekler internette bu konuda en çok araştırmayı yapanlar oldu.

Botoks hep revaçta

Medikal estetik yani cerrahi olmayan aramalarda ilk sıra ise ‘botoks’un. Yıllara meydan okumak isteyenlerin sevdiği bu kırışıklık giderici uygulama yıl boyunca defalarca arandı. Botoks konusunda en çok aramayı ise İzmir, Antalya ve Ankara yaptı.

Fiyatlar hep gündemde

Üst arama başlıklarını takip eden aramalarda ise fiyatlar ile ilgili merak göze çarpıyor. Kullanıcıların yaptıracakları uygulamalarla ilgili bilgiyi aldıktan sonra bütçe araştırmaları yaparak planlamaya başladıklarını ifade edebiliriz


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler