AYM’ye Altan için dilekçe eylemi

857 gündür tutuklu olan gazeteci-yazar Ahmet Altan’ın avukatı Figen Çalıkuşu, 185 gündür bireysel başvuru dosyasını gündemine almayan Anayasa Mahkemesi’ne “her gün bir dilekçe” gönderme eylemi başlattı.

Yayınlanma: 04.01.2019 - 20:55
Abone Ol google-news

Çalıkuşu, AYM’den Ahmet Altan’ın başvurusunu gündeme alarak “hak ihlallerine” sona vermesini istedi. 10 Eylül 2016’dan beri tutuklu olan Ahmet Altan’ın avukatı Figen Çalıkuşu, dün Anayasa Mahkemesi’ne ilk dilekçesini vererek, eylemine başladı. Ahmet Altan için 8 Kasım 2016 tarihinde Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunduklarını anımsatan Çalıkuşu, AYM’nin başvuruyu “derhal öncelikle görüşme kararı” aldığına dikkat çekti. AYM Birinci Dairesi’nin, karar aşamasına getirdiği başvuruyu sadece “karar vermek” üzere Genel Kurul’a sevk ettiğini anımsatan

Avukat Çalıkuşu, şunları kaydetti:
“AYM, 4 Temmuz 2018 tarihinde sevk ettiği başvuruyu 6 aydır bekletmektedir. Bu da müvekkillerim Altanlar dosyası üzerinden hukuk tarihine ve AYM’nin tarihine geçecek bir başka ilktir. Karar aşamasında olup başvurucusu tutuklu olan bir dosyanın aylarca Anayasa Mahkemesi Genel Kurul’da bekliyor olması, mahkemenin tarihinde rastlanır bir durum değildir ve bu hali ile yeni bir hak ihlali daha belirmektedir. Bu durumun bir an önce sona erdirilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne her gün yeni bir dilekçe vererek, durumun vahametini vurgulamak mecburiyet haline geldi.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler