‘Menemen’in geleceğini kurtaracağız’

CHP’den Menemen Belediyesi başkan aday adayı Ömer Güney, ilçenin 50 yılını planlayarak kentin geleceğine yön vermek istediğini kaydetti.

Yayınlanma: 04.01.2019 - 21:06
Abone Ol google-news

Menemen’in büyük bir ilçe olmasına karşın, İzmir’in ticaret ve sanayi hacminin yalnızca yüzde 2’sine sahip olduğunu kaydeden Güney, kentin lokomotifinin tarımsal üretim olması gerektiğini söyledi. “Tarımda istihdam alanı yaratıp serbest piyasa ve belediyenin ortak iştirakiyle işletmeler açacağız” diyen Güney, bu sayede kentte yoğun biçimde hissedilen işsizlik sorununa çözüm üreteceklerini kaydetti.

Yoksul nüfusun gettolara yönelerek sosyal yaşamdan uzaklaştığı tespitini yapan Güney, özellikle kadınların bu durumdan olumsuz etkilendiğini dile getirdi. Hem Türkiye’nin hem de CHP’nin kadınların omuzlarında yükseldiğini kaydeden Güney, “Bu nedenle cinsiyet eşitliğini ön planda tutan ve kadın sorununa duyarlı bir belediyeciliğin hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu. Ülkedeki sosyal sorunların insanların hayatını her anlamda olumsuz etkilediğini belirten Güney, belediyelerin kültürel faaliyetlerle insanların tüm bu olumsuzluklara karşın mutlu olabilmesi için çabalaması gerektiğini kaydetti. Güney, daha mutlu ve daha yaşanabilir Menemen hayaliyle aday olduğunu, ilçeyi “model alınacak kent” yapacaklarını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler