‘Gerici kuşatmaya kadın aday’

CHP’den Karşıyaka Belediye’si başkan adayı aday Nilüfer Bakoğlu, Zübeyde Hanım’ın mezarına ev sahipliği yapan ilçede bir kadın adayın gösterilmesinin AKP’nin gerici kuşatmasına karşı anlamlı bir hamle olacağını söyledi.

Yayınlanma: 04.01.2019 - 21:08
Abone Ol google-news


Cumhuriyet devrimlerinin üzerinde yükseldiği cinsiyet eşitliği ve kadının özgürleşmesinde Karşıyaka’nın sembolik bir önemi olduğunu kaydeden Bakoğlu, “Karşıyaka, Atatürk’ün annesini emanet ettiği bir kent. Bu nedenle Karşıyaka’da bir kadın adayın ön plana çıkması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Karşıyaka’da doğup büyüdüğünü ve 30 yıl Karşıyaka Belediyesi’nde üst düzey görevlerde bulunduğunu anımsatan Bakoğlu, “Çeşitli birimlerde birçok projeye imza attım. Karşıyaka’nın sokak sokak ihtiyaçlarını ve eksiklerini biliyorum. Çözümleri de biliyorum. Türkiye’nin ekonomik ve sosyal yapısından kaynaklı sıkıntılarının da farkındayız. Bunların tümüne birden çözüm bulmak gerekiyor” dedi. Gerici saldırıların kadınlar ve çocuklar üzerinde yoğunlaştığına dikkat çeken Bakoğlu, belediye başkanı seçilmesi durumunda Karşıyaka Belediyesi’nin çocuk istismarı ve kadın özgürlüğü konusunda yapacağı çalışmalarla dünya çapında ses getireceğini dile getirdi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler