Gaz bombası yerine silahla ateş etmiş

İstanbul Okmeydanı Cemevi bahçesinde bir cenazeye katılan belediye işçisi Uğur Kurt’u ateş ederek öldüren polis memuru Sezgin Korkmaz, gaz bombası kullanma olanağı olduğu halde tabancasını tercih etmiş.

Yayınlanma: 14.09.2014 - 22:53
Abone Ol google-news

Savcılıkta ifade veren Korkmaz, amirlerinin kendisine “Sıkma” diye bağırdıklarını gösteren görüntülere rağmen “Bana kimse seslenmedi” dedi. Korkmaz, cemevinde birinin vurulduğu söylendiğinde ise “terör örgütünün taktiği” sanıp inanmadığını belirtti. Uğut Kurt’un katil zanlısı polis Sezgin Korkmaz’ın olaydan 3 ay sonra 21 Ağustos’ta savcıya verdiği ifade çelişkileri ortaya koydu. 2014 yılı ocak ayında terörle mücadele şubesinde çalışmaya başladığını söyleyen Korkmaz, boyalı gaz silahı olan FN silahını kullanmak için kurs aldığını Kurt’un öldürülüğü güne kadar son 3 ayda toplumsal olaya müdahalede bulunan ekipler içinde yer aldığını anlattı.

Olay günü zırhlı Akrep aracıyla gösteri yapan eylemcileri takip ettiklerini söyleyen Korkmaz, “Barçın Sokak’ta ilerliyorduk. Ben de olası bir duruma karşı FN silahı ile arkada hazır olarak beklemekteydim. Piyalepaşa Caddesi’ne çıkacağımız sırada aracın ön tarafında FN silahını kullanmak için açık bırakılan mazgaldan motolof içeriye düştü ve yanmaya başladı” dedi. Arkadaşlarıyla araçtan indiktan sonra caddenin aşağısında yüzleri kapalı bir grubun molotofla kendilerine doğru geldiğini ileri süren Korkmaz, “Molotof atan şahsa ayak hizasını hedef alarak etkisiz hale getirmek amacıyla bir el ateş ettim” dedi. Korkmaz’ın ifadesi gaz bombası silahı ile beklediğini, buna karşın araca molotof isabet ettikten sonra gaz bombası atmak yerine tabanca ile ateş ettiğini ortaya çıkardı. Bulundukları bölgede cemevi olduğunu bilmediğini öne süren Korkmaz, vurulan birinin olduğu söylenmesine karşın ilkyardım için harekete geçmediklerini de anlattı. Korkmaz, olay yeri görüntülerinde ateş etmeye başlamadan önce birden çok polisin kendisine “Sıkma” diye bağırdığının görülmesine rağmen savcının sorusu üzerine, “Ateş ettiğim esnada civarda sivil kimse görmediğim gibi beni uyaran bana seslenen kimse de olmadı” dedi. Korkmaz’ın avukatı Tolga Yurdakul ise olayda meşru müdafaa koşullarının oluştuğunu ileri sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler