Ukrayna'daki cinayetlerin zanlısı tutuklandı

Ukrayna'nın Harkov kentinde 22 yaşındaki Buket Yıldız ve 22 yaşındaki Zeynep Hüsünbeyi kaldıkları evde öldürdüğü gerekçesiyle aranan Hüsnü Can Ç.(21) Pendik'te mezarlıkta yakalandı. Hüsnü Can Ç. tutuklandı.

Yayınlanma: 05.01.2019 - 17:37
Abone Ol google-news

<video:1192252>

Harkov Ulusal Karazin Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olan 20 ve 22 yaşlarındaki Buket ve Zeynep’ten haber alamayan arkadaşları önceki gün durumu polise bildirmiş; kızların kaldıkları Harkov’daki Valentinovskaya Caddesi üzerindeki bulunan apartman dairesine giden polis ekipleri, kızların cansız bedenleri ile karşılaşmıştı. Yapılan incelemede öğrencilerin bıçaklanarak öldürüldükleri tespit edilmişti.  Hüsnü Can Ç'nin 2 Ocak'ta Ukrayna'dan Türkiye'ye geldiği İnterpol Daire Başkanlığı'na bildirilmişti.

<haber-dikey:1191719,1191180,1190068>

Katil zanlısını gizlediği ileri sürülen S.Y.’nin polise verdiği ifadede, Hüsnü Can Ç.ile sabah saatlerinde bir arada oldukları, ancak daha sonra ayrıldıklarını söylediği ve bir daha da buluşmadıklarını anlattığı öğrenildi. Katil zanlısını sakladığı iddia edilen S.Y. son olarak zanlının Kurtköy Mezarlığı’nda bulunan babasının kabrine gitmiş olabileceğini ifade etti.

MEZARLIMTA BU NOT BULUNDU 

Hüsnü Can Ç’den geriye Babası Mehmet Ç.’nin mezarını başında bir şişe alkol, silah kutusu, bir sırt çantası, bir adet av bıçağı kılıfı ve bir adet not kaldı. Hüsnü Can Ç.’nin bıraktığı nottaki, 'Dünyada adalet yoktur. Hapis de verseniz ben cezamı her gün yaşıyorum' ifadeleri dikkat çekti.

TUTUKLANDI 

Pendik'te mezarlıkta yakalanan Hüsnü Can Ç.(21) emniyetteki işlemlerinin ardından saat 13.15'te Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne getirildi. Savcılık sorgusunun ardından zanlı 'tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten adam öldürmek' suçundan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.Sorgusunun ardından tutuklandı.

VÜCUDUNDA TIRNAK İZLERİ TESPİT EDİLDİ

S.Y.’nin verdiği ifadeler doğrultusunda Pendik’te gizlendiğini saptayan emniyet güçleri, Hüsnü Can Ç.'nin gidebileceği tüm noktaları ve arkadaşı S.Y.’nin ifade ettiği Kurtköy Mezarlığı’nı aradı. Polis, zanlıyı, akşam saat 16.20 sıralarında Kurtköy Mezarlığı’nda, babasının kabri başında yakalayarak gözaltına aldı.

Yakalandığı sırada üzerinde kurusıkı tabanca ve bıçak bulunan çifte cinayetin zanlısı Hüsnü Can Ç.'nin polisi karşısında gördüğü anda verdiği ilk tepkisi ise “Ben öldürmedim” şeklindeki sözleri oldu.

Polisin sağlık kontrolünden geçirdiği zanlının yüzünde ve vücudunun bazı bölgelerinde de tırnak yaraları olduğu kaydedilirken, bunun da cinayet anında maktullerle yaşanan boğuşma esnasında olmuş olabileceği ifade edildi. Yakalanan zanlının oldukça tedirgin tavırlar sergilediği de belirtildi.

Hüsnü Can Ç. Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi.

 

BABA YILDIZ: BÜYÜK BİR CEZA ALMASINI TALEP EDİYORUM

Buket Yıldız'ın babası Levent Yıldız, katil zanlısı Hüsnü Can Ç.'nin İstanbul'da yakalanmasının ardından açıklamalarda bulundu. Baba Levent Yıldız, şunları söyledi:

"Katilin yakalanmasında yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyoruz. İnşallah gereken cezayı alır. İki tane geleceğe umutla bakan canı, birbirinden değerli iki kızı parçalayarak öldüren bu vahşinin gerekli en büyük cezayı almasını istiyorum. Kimsenin geleceğini elinden alınmamasını ve bu tür kişilerin canilere örnek olacak ceza almasını talep ediyorum. Bütün yetkililerimize, bu konuda yardımcı olan herkese teşekkürlerimi bildiririyorum. Büyük bir ceza almasını talep ediyorum."

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler