'Hükümet, rüşvete cömert'

Toplu sözleşme gereğince Temmuz ayını zamsız geçiren BES üyesi memurlar, maaş bordrolarını yaktı.

Yayınlanma: 15.09.2014 - 13:11
Abone Ol google-news

Büro Emekçileri Sendikası’nda (BES) örgütlü Maliye çalışanları, HSYK seçimleri öncesinde hakim ve savcılara bin 155 lira zam yapan ancak diğer sektörlerde çalışan memurların maaşlarında iyileştirmeye gitmeyen AKP hükümetini maaş bordrolarını yakararak protesto etti. BES Şube Başkanı Yusuf Kaya, ‘AKP’nin rüşvet vermekte oldukça cömert olduğunu’ ileri sürdü.

Mersin Defterdarlığı önünde bir araya gelen BES üyeleri, 2014 yılı enflasyon farkının tüm memurların maaşlarına ek zam olarak yansıtılması talebiyle eylem yaptı. BES Mersin Şube Başkanı Yusuf Kaya, 2013 yılında Memur-Sen ile hükümet arasında imzalanan toplu sözleşme ile memur maaşlarına yüzde 6 oranına denk gelen 123 lira seyyanen zam yapıldığını, bu zam oranının, Ağustos ayı sonu itibariyle yüzde 10’a ulaşan enflasyonun altında ezildiğini söyledi.

Türkiye tarihinde ilk defa geçen Temmuz ayında memur maaşlarına zam yansıtılmadığını kaydeden Kaya, hükümetin hakim ve savcılara bin 155 lira seyyanen zam yaptığını belirtti ve bu zammı HSYK seçimleri öncesinde rüşvet olarak gördüklerini söyledi.

Türk-İş’in verilerine göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının bin 175 lira, yoksulluk sınırının ise 3 bin 826 lira olduğunu kaydeden Kaya, kamuda çalışan birçok memurun yoksulluk sınırından uzaklaştığını, açlık sınırına dayandığını söyledi.
Kaya, tüm kamu emekçilerine 2014 yılı enflasyon farkı kadar ek zam yapılmasını, en düşük memur maaşının 3 bin 826 liraya çıkarılmasını, 4/B’l,, 4/C’li, sözleşmeli ve taşeron tüm memur ve işçilerin kadroya alınmasını istediklerini kaydetti.

Kaya’nın açıklamasının ardından BES üyesi Maliye çalışanları, maaş bordrolarını yakarak eyleme son verdiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler