Çavuşoğlu'ndan önemli açıklama

ABD heyetinin ziyaretinin ardından konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye'den çekilme kararına ilişkin olarak "Bir terör örgütüyle bu kadar angaje olduktan sonra, ayrılmaları kolay olmuyor" dedi.

Yayınlanma: 09.01.2019 - 11:07
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşmasından önemli satır başları şöyle;

-Amerika'nın Suriye'den çekilmesiyle ilgili ülkenin içinde farklı sesler var. Amerika'yı vazgeçirmeye çalışanlar var. 

-Çekilmede ABD’nin zorlukları olduğunu görüyoruz. Terör örgütüyle bu kadar iç içe olduktan, bu kadar angaje olduktan sonra, ayrılmaları da zor oluyor.

-Terörle mücadele konusundaki kararlılığımızı herkes gördü. YPG ve PKK'nın Suriye'de güçlenerek ülkemize tehdit oluşturmasını önlemek için, çalışmalarımıza devam edeceğiz. Fırat'ın doğusunda da adımlarımızı atmaktan çekinmeyeceğiz.

-Fırat'ın doğusuna adım atmaktan çekinmeyiz.

 -İdlib'in uygulanması neden önemli. Siyasi çözümdür. Siyasi süreçte belli aşamaya geldik. Suriye'deki gelişmelerin tüm boyutlarında varız. Sahada zorluklar var ama üstesinden geliyoruz.

-Diğer komşumuz Irak Cumhurbaşkanıyla ilgili bir ziyaret gerçekleştirdi. Faydalı bir ziyaret oldu. Irak'ın yeniden inşası çok önemli.

-Kerç Boğazı'ndaki sorunların çözümü için yoğun çaba sarf ediyoruz.

-Kıbrıs etrafında sondajlara karşı değiliz. Ama Kıbrıs Türk halkının da haklarını burada garanti altına almalıyız. Rum kesimi bu hakları kabul etse de bunu garanti altına almaktan kaçınıyor.

-AP seçimlerin birliğin geleceği için önemli. 

-Milletler arası ittifak girişimini canlandırarak İslam dünyasına düşmanlığı engelleyebilecek şartlar geliştirebiliriz.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler