Görmedik demeyin

İMO, Çorlu tren kazasını hatırlatarak bu fotoğrafla uyardı. Çorlu’da meydana gelen tren kazasında yağışlar sonucu altı boşalan menfez 25 kişinin ölümüne neden olmuştu.

Yayınlanma: 09.01.2019 - 21:13
Abone Ol google-news

 

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Diyarbakır Şubesi, bölgede iki günden bu yana etkili olan sağnak yağışların, demiryoluna zarar verdiğini belirtti. Bir fotoğrafla Diyarbakır’ın Ergani ilçesinden geçen demiryolunun durumunu gösteren meslek örgütü, Çorlu’daki gibi bir kazanın meydana gelememesi için yetkilileri uyardı.

İMO Diyarbakır Şubesi, Ergani ilçesindeki demiryolu üzerinden geçen hemzemin geçitten bir fotoğraf paylaşarak yağışların, menfeze yer verilmeden inşa edilen demir yolunun altındaki dolguyu boşalttığına dikkat çekti. Fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan meslek örgütü, Çorlu’da yaşanan tren kazasındaki gibi, bir dolgu boşluğu nedeniyle kaza yaşanmadan yetkililerin harekete geçmesini istedi. İMO tarafından yapılan açıklamada “Ergani’de çektiğimiz bu fotoğraf karesinde demiryolunda menfez bırakılmadığı ve bundan kaynaklı yağmur suyunun biriktiği ve toprak dolguyu boşalttığı görülmektedir. 2. Çorlu vakası yaşanmaması için derhal yetkilileri göreve çağırıyoruz” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler