FETÖ hayranlığına 15 yıl

Fetullah Gülen’e “Mehdi” diyen eski hâkim İlhan Karagöz, hâkim karşısına çıktı.

Yayınlanma: 09.01.2019 - 21:55
Abone Ol google-news

 

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’e, yazdığı bir kararda “Mehdi” değerlendirmesini yapan daha sonra ise meslekten ihraç edilerek tutuklanan eski hâkim İlhan Karagöz’ün yargılandığı davada mütalaa verildi. Savcı sanık Karagöz’ün “Anayasayı ihlal” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve “Silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsini istedi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanık Karagöz Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Balyoz’un bilirkişisi

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanık İlhan Karagöz’ün Balyoz davasında bilirkişi olarak görev yapan TÜBİTAK çalışanlarının yargılandığı davada ise hakimlik yaptığına dikkat çekti. Karagöz duruşma tarihinden önce taraf avukatlarının avukatlarının haberi olmadan duruşma açtığının ve karar yazdığının aktarıldığı mütalaada sanık Karagöz’ün bu kararında, Fetullah Gülen’i “mehdi” diye nitelendirdiği kaydedildi.

Mütalaa da sanık Karagöz’ün darbe girişiminden 11 gün önce verdiği kararında, Risale-i Nur’dan örnekler verdiği ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hükümete karşı darbeye teşvik ettiği de öne sürüldü.
Açıklanan mütalaada Karagöz’ün “Anayasayı ihlal” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi; “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan ise 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapsi istendi. Mahkeme heyeti sanığın mütalaaya ilişkin savunma yapması için duruşmayı erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler