Birçok şehirde ‘hayali seçmen’ skandalı!

YSK’nin seçmen listelerini askıya çıkarmasının ardından CHP ve HDP ”hayali seçmen” iddalarını gündeme taşıdı. CHP’liler İstanbul Adalar’da 500 hayali seçmenin ardından, Üsküdar’da da birçok adreste hayali seçmen olduğunu belgeledi.

Yayınlanma: 10.01.2019 - 21:24
Abone Ol google-news

Ailesinin Üsküdar Belediyesi’nden aldığı ‘Bebek Çeyizi’ ihalelesinin ortaya çıkması ve sonrasında da belediyenin denetim komisyonuna üye olarak seçilmesiyle gündeme gelen AKP’li meclis üyesi İlyas Karayel’in Bulgurlu’da yaşadığı binada bir dairede 18 kişinin olduğu belirlendi.

Yine aynı mahallede AKP’li belediye meclis üyesi Süleyman Gedikoğlu’nun evinde 40 kişinin kaydedildiği ortaya çıktı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, seçmenlerin farklı bölgelere taşındığı yönünde önemli açıklamalar yaptı. Gürer, “Niğde’nin Ulukışla ilçesinde 24 Haziran seçimlerinden bu yana 1700 seçmen fazlalığı oluşmuş. Tabelasında 5 bin 800 yazılı ilçede seçmen sayısı 5 bin 900’a çıkmış. Burada AKP’li bir belediye başkanı görev yapıyor. Ben bu konuyu Meclis gündemine getirince, belediye başkanı Ulukışla’ya çok büyük bir ilgi olduğundan bahsetti.

1700 seçmen hangi cazibeyle Ulukışla’ya geldi” diye sordu. HDP milletvekili Meral Danış Beştaş, Güneydoğu’da seçmen kaydırmaları yaşandığını ve sahte seçmen kayıtları yapıldığını belirtti. Yalnızca Şırnak Uludere’de 2018 genel seçimlerinde 5 bin 201 olan seçmen sayısının kısa sürede 7 bin 163’e çıktığını söyleyen Beştaş, “Küçücük bir ilçede nüfus yüzde 40 artmış. AKP halkın iradesine güvenmiyor. Halkın kendisine oy vermeyeceğini biliyor’” dedi.

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç da Şırnak, Siirt ve Şanlıurfa'da seçmen kadırması yapıldığı yönünde raporlar bulunduğunu belirterek, buralara HDP ile AKP seçmeni arasındaki fark kadar seçmen getirildiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler