Avukattan beraat kararına tepki: 'Suça katıldığından eminiz'

İzmir'de parka oynamaya gittikten sonra kaybolan Ceylin Atik'in (10), 3 gün sonra komşusunun evinde cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili davada karar verildi. Tutuklu sanık Şükriye Türkmen (30) ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Şükriye Türkmen'in eşi tutuklu sanık Serkan Türkmen (37) ile tutuksuz sanık Raziye Ö. (62) ise beraat etti. Atik ailesinin avukatı, ''Serkan Türkmen'in suça katıldığından eminiz. Süreç daha bitmemiştir. Serkan Türkmen ile ilgili verilen karar istinaf ve temyize taşınacaktır. Kararın Serkan Türkmen aleyhine değişeceğine inanıyoruz" dedi.

Yayınlanma: 11.01.2019 - 19:10
Abone Ol google-news

<video:759338>

 

 

 

 

 

 

İzmir'de parka oynamaya gittikten sonra kaybolan Ceylin Atik'in (10), 3 gün sonra komşusunun evinde cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili davada karar verildi. 

<haber-dikey:940163,1177594,761348,957829>

 

Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında tutuklu sanıklar Şükriye Türkmen ve eşi Serkan Türkmen hazır bulundurulurken, tutuksuz sanık Raziye Ö. ise gelmedi. Tarafların avukatları, öldürülen Ceylin Atik'in babası Murat Atik, dedesi Mustafa Atik ve babaannesi Ülkü Atik ile bazı yakınları da duruşmaya katıldı.

'EŞİMİN VE ANNEMİN SUÇU YOK'

Duruşmada tutuklu sanık Şükriye Türkmen'in, yazılı savunması okundu. Daha önce ölen 2 çocuğu için kendisini suçlayan eşine husumet duyduğu için, cinayeti birlikte işlediklerini söylediğini belirten Şükriye Türkmen, "Eşim bu olayda bana yardım etmedi. Olaydan sonra evimin önündeki parka gittim, olanları anlatmak istedim ama yapamadım. Birkaç kez polis merkezin kapısından döndüm. Ceylin'in dedesine mesajı ben gönderdim. Bu olayı neden yaptığımı açıklayamıyorum. Amacım fidye istemek de değildi" dedi. Mahkeme Başkanı sanık Şükriye Türkmen'den olay anını detaylı anlatmasını istedi. Olayı anlatacak durumda olmadığını ifade eden Şükriye Türkmen, "İlaçlarla ayakta duruyorum. Cezam neyse çekmeye razıyım. Eşimin ve annemin suçu yok" diye konuştu.

SAVUNMASINDA 'EŞİMİN ZORUYLA YAPTIM' DEMİŞTİ

Şükriye Türkmen önceki savunmasında, mahkeme heyetine itiraflarda bulunmak istediğini söyleyerek, eşinin kendisini aldattığını, kendisinin de eşini aldattığını söylemiş, “Eşimin zoruyla olayı gerçekleştirdim. Beni dövdü, çocuğuma zarar vermekle tehdit etti. Her şeyi eşimin zoruyla yaptım, yaşamak istemiyorum artık. Eşim olay sırasında evde bulunuyordu. Benim hayatımı mahvetti. Çocuğum için bugüne kadar sustum ama artık anlatacağım. Hatta dedesine attığım mesajı da eşim söyledi, ben yazdım. Ceylin parkta çocuğumla oynadıktan sonra birlikte evimize gittik. Eşim benim aklımı çeldi ‘Onların parası çokmuş’ dedi. Eşim arsa almıştı, onun parasını vermek için Ceylin'i kaçırmamı istedi. Ben de Ceylin'i eve getirdikten sonra yanımda eşim bulunduğu sırada yüzünü havluyla kapatıp bayılttım. Sonra da eşimle sandığa koyduk. Başına vurup vurmadığımı hatırlamıyorum. Eşim Serkan, oğlumu alıp ablasına götürdü. Ben de ablama gittim. Serkan çok önceden çocuğu kaçırmayı planlıyordu” ifadelerini kullanmıştı.

 

Diğer sanık Serkan Türkmen ise Ceylin Atik'in öldürülmesiyle bir ilgisinin bulunmadığını ve suçsuz olduğunu belirterek, beraatini talep etti. Duruşmaya katılmayan Raziye Raziye Ö.'nün avukatı da müvekkilinin suçsuz olduğunu ifade ederek, beraatini istedi.

'ASIL SUÇLUNUN SERKAN TÜRKMEN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM'

Duruşmada söz alan küçük Ceylin'in dedesi Mustafa Atik, sanıklardan Şükriye Türkmen'in kendileriyle dalga geçtiğini söyleyerek, "Savunmasındaki ifadelerinin kabul edilmemesini istiyoruz. Türk adaletine güveniyoruz" dedi. Baba Murat Atik ise "Asıl suçlunun Serkan Türkmen olduğunu düşüyorum. Eşini götürüp tedavi ettirmemiş. En ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum" diye konuştu. Babaanne Ülkü Atik de torununu öldürenlere en ağır cezanın verilmesini istedi.

İNDİRİM YAPILMADI

Mahkeme Başkanı karar için ara verdiği sırada, babaanne Ülkü Atik, sanıklara vurmak istedi ancak polisler engel oldu. Aranın ardından mahkeme heyeti, katil zanlısı Şükriye Türkmen'e 'çocuğa veya beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Cezada indirim yapılmadı. Şükriye Türkmen'in eşi Serkan Türkmen ile Raziye Ö. ise beraat etti. Serkan Türkmen'in tahliyesine de karar verildi.

'SÜREÇ HENÜZ BİTMEDİ'

Şükriye Türkmen'in bugünkü duruşmada ifade değiştirdiğini hatırlatan Atik ailesinin avukatı Gürol Uyan, "Şükriye Türkmen bugün verdiği ifade ile tüm suçu kendisinin işlediğini söyledi. Eşinin hiçbir şeye karışmadığını anlattı. En ağır cezayı kendisi aldı, eşi beraat etti. Bunun geçici bir karar olduğunu düşünüyoruz. Serkan Türkmen'in suça katıldığından eminiz. Süreç daha bitmemiştir. Serkan Türkmen ile ilgili verilen karar istinaf ve temyize taşınacaktır. Kararın Serkan Türkmen aleyhine değişeceğine inanıyoruz" dedi.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler