Aysemin Gülmez: Eşit ve engelsiz hizmet vereceğiz

CHP'nin Ataşehir Belediye Başkanı aday adayı avukat Gülmez: Eşit ve engelsiz hizmet vereceğiz

Yayınlanma: 11.01.2019 - 22:38
Abone Ol google-news

CHP 'nin Ataşehir Belediye Başkanı aday adayı avukat Aysemin Gülmez, aday gösterilmesi ve seçilmesi halinde belediyeyi şeffaf ve katılımcı bir anlaşıyla yöneteceğini ve Ataşehir’de kurmak istediği Teknokent ile beyin göçünü tersine çevirmeyi planladığını söyledi. Kadınların çalışma ve sosyal yaşamda aktif olmaları için de projeler geliştirdiklerini anlatan Gülmez, sorularımıza şu yanıtları verdi:

Bir kadın aday olarak belediyecilik anlayışınız nedir? Aday olmanız ve seçilmeniz halinde nasıl bir belediye başkanı olacaksınız?
Ataşehir’de insan odaklı, çevre dostu, insan odaklı kent vizyonu ortaya koymak istiyoruz. Eşit, erişilebilir, engelsiz ve hak temelli sosyal hizmet anlayışını savunuyoruz. İktidar partisinin, yardımı lütufmuş gibi gösteren hizmetlerin aslında hak temelli olması gerektiğini düşünüyorum. Sosyal hizmetlerin hepsini bu düşünceyle halka sunmak istiyorum. Şeffaf, katılımcı, hesap verebilen ve denetlenebilen bir belediyecilik anlayışı güdüyorum. Tam bu noktada da belediye olarak bunları hayata geçirebilirsek halkla bütünleşmiş olacağız. Katılımcılık konusunda, kent konseylerinin halihazırdaki yapılarından ziyade aktifleşmesini sağlayacağız.

Ataşehir’de kadınlar için nasıl projeleriniz var?
Normal şartlarda her 100 bin nüfus için bir kadın sığınma evi olması gerekiyor. Türkiye genelinde bu sayı çok yetersiz. Yasa var ama bir yaptırımı yok. Biz kadın sığınma evlerinin sayısını artıracağız. Bebek kreşleri projemizde 0-24 ay bebekleri için kreşler açarak annelerin, sosyal yaşama aktif katılımına destek sağlayacağız. Yeni doğum yapmış kadınların lohusalık psikolojisini atlatma konusunda da ilk 10 gün ‘Yeni Doğum Destek Hizmeti Programı’ kapsamında hizmet vereceğiz. Bu proje de kadınlara sunulan hizmetler içinde bir ilk olacak.

Ataşehir’e dair hayaliniz nedir?
Ataşehir’de bir Teknokent kuracağız. Üniversiteler, araştırma kurumları ve sanayi kuruluşları bir araya gelecek. Teknoket Ataşehir’in vizyonunu değiştirecek. Teknokent’te yeni girişimciler, yeni beyinler ortaya çıkacak. Araştırma, geliştirme ve inovasyon odaklı çalışmalar yapılacak. İstihdama katkı sağlamanın yanında genç beyinlerimizin yurtdışına gitmesini engellemek istiyoruz. Teknokent ters beyin göçünü tersine çevirecek ve ülkemizde tutacak. Teknokent Ataşehir’in markası olacak.

Başka projeleriniz nelerdir?
Akıllı Kent Vizyonu projemiz ile ulaşım ve atık gibi faaliyetler yapay zekâ uygulamalarıyla kontrol altına alınacak. ‘Sağlıklı Gıda Projemiz’le başka şehirlerin verimli topraklarında tarım ve hayvancılık alanında kaliteli üretim yapılacak, organik gıdalar maliyetine Ataşehirliler ile buluşturulacak. Kent Konseyi aktif hale getirilecek ve tamamen bağımsız olarak meslek alanından uzman 40 kişilik danışma kurulu oluşturacağız. Ataşehir’in 17 mahallesinde kent konseyinin birimleri olacak ve uzman kişiler mahallelere yönlendirerek sorun yerinde çözülecek. Devlet okullarında okuyan öğrencilerimize destek sunarak özel okullar arasındaki eşitsizliği gidereceğiz. Oluşturacağımız Mahalle Enstitüleri’nde sanat ve zanaat atölyeleri, kütüphane ve çok amaçlı kültürel salonlar da yer alacak. Ayrıca öğrencilerin barınma sorununa karşı yurt kuracğız. Bazı mahallelerde yaşanan imar sorununu da halkla ve uzman kişilerle birlikte çözeceğiz.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler