İzmir Barosu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama

İzmir Barosu, İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZENERJİ'de örgütlü Genel-İş Sendikasının yetkisine belediye yönetiminin itiraz etmesini protesto amacıyla kurum önünde toplanan ve hizmet binasına girmeye çalışan işçilere polisin müdahale etmesine tepki gösterdi.

Yayınlanma: 11.01.2019 - 22:46
Abone Ol google-news
<video:1198545>

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, İZENERJİ’de örgütlü Genel-İş İzmir 2 Nolu Şube’nin yetkisine itiraz etmesi üzerine, sendikacılar ve işçilerin Konak’taki bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde yapmak istedikleri basın açıklamasına polis müdahale etmişti.

<haber-dikey:1198287>

İşçilere yönelik polis müdahalesine İzmir Barosundan tepki geldi. İzmir Barosundan yapılan açıklama şu şekilde:

"Gözaltına alınan ve darbedilen tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun diyor, kamu görevini yapmakta olan güvenlik kuvvetlerine barışçıl toplantılara müdahale etmemesi ve yurttaşların temel hak ve özgürlüklerine azami saygıyı göstermesi gereğini bir kez daha hatırlatıyoruz. İzmir Barosu bundan önce olduğu gibi söz konusu olaydan sonra da yurttaşların temel hak ve özgürlüklerinin korunmasında üstüne düşen sorumluluğu layıkınca yerine getirmeye devam edecektir."

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediyesi de polis müdahalesine hakkında yapılan "İzmir'de işçiler belediye binasını bastı", Aziz Kocaoğlu istedi, polis işçilere saldırdı" yönündeki haberlere ilişkin bir açıklama yayınladı. Belediyeden internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası'nın bugün sabah saatlerinde gerçekleştirdiği basın açıklaması sırasında yaşanan polis müdahalesi, bazı yayın organlarında okuyuculara "İzmir'de işçiler belediye binasını bastı" başlığıyla servis edilmiştir. Bu iddia kesinlikle doğru değildir. Güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında sıkılan biber gazından kaçan işçiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi binasına sığınmıştır. Olay bundan ibarettir.

Ayrıca ulusal yayın yapan bir internet sitesinde bu olayla ilgili haberde yer alan "Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu istedi, polis işçilere saldırdı" başlığı ve içeriğindeki "..eyleme Başkan Aziz Kocaoğlu engel olmak istedi" cümleleri kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tıpkı geçen 15 yılda olduğu gibi, sendikanın bugün yaptığı basın açıklamasına da asla müdahil olmamış, engelleme gibi bir tavır içine girmemiştir. Bunu en iyi bilen de sendika yöneticileridir.''

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler