Savcı görmeden itiraz etti

Avukat Özgür Urfa’nın beraat ettiği davada, vekil savcı dosyayı yeniden açtı.

Yayınlanma: 13.01.2019 - 22:35
Abone Ol google-news

 

OHAL Komisyonu’nun suç duyurusu üzerine  “evrakta sahtecilik” suçlamasıyla hakkında dava açılan avukat Özgür Urfa yargılandığı davada beraat etti.

Ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili, beraat kararı veren mahkemenin gerekçeli kararı yazmasının ardından itiraz dilekçesinin hazırlanması için dosyanın kendilerine gönderilmesini istedi. Urfa’nın yargılandığı mahkeme savcısının mütalaasında beraat istemesine karşın başsavcı vekilinin görmediği dosyanın kararına itiraz etmesi dikkat çekti.

Avukat Özgür Urfa, KHK ile İETT’den ihraç edilen müvekkili Özgür Avin ile ilgili İstanbul Valiliği’ne bir belge teslim etti. Komisyon avukat Urfa’nın sunduğu belgenin sahte olduğunu belirterek Urfa hakkında suç duyurusunda bulundu. Hakkında, “evrakta sahtecilik” suçlamasıyla 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan avukat Urfa İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Duruşma savcısı verdiği mütalaada, “Her ne kadar sanık Özgür Urfa hakkında resmi belgede sahtecilik suçundan dolayı kamu davası açılmış ise de sanığın olay tarihinde müvekkilin kendisine vermiş olduğu ve göreve iade mahiyetindeki İstanbul Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğü’ne ibraz ettiğinde bu belgenin sahte olduğunu ve bilerek bu sahte belgeyi kullanmak suretiyle üzerine atılı suçu işlediğine dair hakkında mahkumiyeti gerektirir somut ve kesin delil bulunmadığı” gerekçesiyle avukat Urfa’nın beraati istedi. Yargılama sonunda avukat Özgür Urfa beraat etti.

Ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili beraat kararına itiraz etti. Başsavcı vekili beraat kararı veren mahkemenin gerekçeli kararı yazmasının ardından itiraz dilekçesinin hazırlanması için dosyanın kendilerine gönderilmesini istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler