‘Asker İnönü’yü anlattı

Alev Coşkun CUMOK’un etkinliğinde konuştu.

Yayınlanma: 13.01.2019 - 23:18
Abone Ol google-news

 

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, gazetemiz imtiyaz sahibi ve yazarı Alev Çoşkun, yeni kitabı “Asker İnönü”nün imza gününde Kadıköy Aden Otel’de kitabının konuşulduğu aydınlanma toplantısında okuyucularıyla buluştu.

Etkinlikte konuşan Coşkun, “Cumhuriyetin kurucularına ‘iki ayyaş’ diyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde devlet kurucularına böyle saldırılar yapılmıyor” dedi.

Cumhuriyet Okurları’nın (CUMOK) çağırısıyla dün Kadıköy Aden Otel’de “İkinci adam Asker İnönü” konulu toplantı düzenlendi. Alev Coşkun, düzenlenen etkinlik için CUMOK’a teşekkür etti. Coşkun, “CUMOK, Cumhuriyet Gazetesine Atatürkçü çizgide ilerlemesi için destek veriyor. Atatürk, İlhan Selçuk, Uğur Mumcu, Hıfzı Veldet Velidedeoğlu çizgisinin devam etmesi için kendilerini göreve çağırıyorum. CUMOK gerektiği zaman bizi ikaz etsin çünkü büyük Atatürk’ün işaret ederek kurduğu bu 95 yıllık Cumhuriyet gazetesinin yeniden ana çizgisinde devam ettirip yürütmek, son kalenin ön cephede mücadelesini sürdürmektir” dedi. Asker İnönü kitabına değinen Coşkun kitabın adının önce “İki Mustafa” olmasını istediğini söyleyerek, şöyle devam etti: “Selanik’te doğan Mustafa Kemal ve İzmir’de doğan Mustafa İsmet... Kaderleri çok yakın bir şekilde birleşiyor ama son dönemde Atatürk’e çatamayanlar İsmet İnönü’ye çattıkları için yayıncının da önerisiyle kitabın adının Asker İnönü olmasına karar verdik."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler