Cevap ve düzeltme

Cumhuriyet Gazetesi’nin 09.11.2018 tarihli nüshasında "Arnavutköy'de tescilli işgal" haberine ilişkin cevap ve düzeltme metnidir.

Yayınlanma: 13.01.2019 - 23:39
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Gazetesi’nin 09.11.2018 tarihli nüshasında, İstanbul Arnavutköy’de bulunan ve Fatih Gümüşsoy’a ait arazide kaçak yapı inşa edildiği, yıkımın mahkeme kararıyla engellendiği, Fatih Gümüşsoy’un müvekkilin kardeşi olduğu, CHP Belediye Başkan Aday adayı Hüseyin Özkahraman’ın konuya ilişkin suç duyurusunda bulunduğu, müvekkilin adının Sayıştay’ın Bahçelievler Belediyesine ilişkin denetim raporunda da geçtiği, müvekkil dahil 19 kişinin unvan değişikliğine dair kadrolara sınavsız atanmasının usulsüz olduğu iptal için gerekli işlemlerin başlatıldığı şeklinde haber yayınlanmıştır.

Öncelikle müvekkilin kardeşi olduğu iddia edilen Fatih Gümüşsoy, müvekkilin kardeşi değil babasının amcasının oğlunun torunu olup, haber içeriğinde gerçeğe aykırı olarak kardeşi olarak belirtilmek suretiyle müvekkil ve müvekkilin görev yaptığı Bahçelievler Belediyesi yıpratılmaya çalışılmıştır. Çünkü İstanbul Arnavutköy’de müvekkil adına bir arazi bulunmadığından atfedilen hususların müvekkil ile uzaktan yakından ilgisi yoktur.

Habere konu arazide müvekkil adına tescil edilmiş herhangi bir taşınmaz bulunmadığı gibi söz konusu iddialar ile müvekkilin hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Ayrıca bahse konu taşınmaz müvekkilin babasının amcasının oğlunun torunu tarafından 10 yıl önce satın alınmış olmasına rağmen bu hususa haber içeriğinde yer verilmeyerek hem okuyucu yanıltılmaya hem de müvekkil yıpratılmaya çalışılmıştır.

Yine haber içeriğinde belirtildiği gibi 36 bin metrekarelik bir alan söz konusu olmayıp bahse konu alan Arnavutköy İlçesi, Hacımaşlı Köyü, 112 Ada, 1. ve 3. Parsellere ilişkin olup, toplam 18.781 metrekaredir. Bu taşınmazın 5.000 metrekaresi Gümüşsoy ailesi adına, 5.000 metrekaresi Miktad Çelik adına, 3.000 metrekaresi başka bir şahıs adına kalan 5.781 metrekaresi hazine hisseli olup, arazinin bir kısmı Miktad Çelik’in muvafakati ile tarımsal amaçlı olarak Gümüşsoy ailesi tarafından bir kısmı ise tapu sahibi olan diğer malik tarafından yine tarımsal amaçlı olarak kullanılmaktadır. Bu çerçevede tekzibe konu haber metninde yer verilen taşınmazın işgal edildiği hususu gerçeği yansıtmamaktadır. Bu çerçevede Gümüşsoy ailesi tarafından yapılan, tarımsal amaçla kullanılan tapulu arazinin koruma amacıyla tel örgü ile çevrilmesinden ibarettir. Söz konusu arazi haber metninde de ifade edildiği gibi mutlak tarım arazisi olup, tapulu sahipleri tarafından tarımsal amaçlarla kullanılmaktadır.

Bu kapsamda tarımsal amaçlı yapılar için Tarım Arazilerinin Korunması Ve Kullanılmasına Dair Yönetmelik hükümleri uyarınca Tarım İl Müdürlüğü’ne başvuru yapılmış, tarafımıza verilen cevapta evrak eksikliklerinin tamamlanması istenilmiştir. Bu kapsamdaki uyuşmazlık İstanbul İdare Mahkemeleri nezdinde dava konusu edilmiş ve yargılama devam etmektedir. Dolayısıyla gerçeğe aykırı bilgilerin yer verildiği tekzibe konu haber ile devam etmekte olan yargı süreci etkilenmeye çalışılmaktadır. Yukarıda yapılan açıklamalar ışığında doğru, dürüst ve objektif yayıncılık ilkelerine riayet edilmemiş, müvekkilin veya haberde adı geçen şahısların hiçbirisinin bilgisine başvurulmamıştır.

Bu nedenle tekzibe konu haberde yer verilen iftira niteliğindeki suçlamalara ilişkin olarak tüm yasal haklarımızın kullanacağı, kişilik haklarına; müvekkilim ve müvekkilin çalıştığı kurumun şeref ve haysiyetine, Gümüşsoy ailesinin izzet ve itibarına saldırı teşkil eden bu eylemlerle ilgili adalet önünde hesaplaşacağımızın herkesçe bilinmesini kamuoyuna saygıyla bildiririz.

İHTAR EDEN VEKİLİ Av. Mehmet YILDIRIM


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler