Kadınlar yine suçlu çıktı... Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç: Şikayet kadına şiddeti körüklüyor

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Eşler tartıştığında kadın, karakola telefon açıp şikâyette bulunduğunda koca evden uzaklaştırma alıyor. Bu da öfkeyi ve kadına şiddeti körüklüyor. Biz eşleri barıştırmak yerine ayrılsın diye kanun çıkarmışız" görüşünü dile getirdi.

Yayınlanma: 16.01.2019 - 09:44
Abone Ol google-news

Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç, müftülere nikah yetkisi verilmesinin ardından getirilen boşanma süreçlerindeki ‘Aile arabuluculuğu’ sistemini değerlendirdi. Aile arabuluculuğunun kurulmasını da kendilerinin tavsiye ettiğini anlatan Malkoç “Eşler tartıştığında kadın, karakola telefon açıp şikâyette bulunduğunda koca evden uzaklaştırma alıyor. Bu da öfkeyi ve kadına şiddeti körüklüyor. Biz eşleri barıştırmak yerine ayrılsın diye kanun çıkarmışız. Aile arabuluculuğu ile ilgili Adalet Bakanlığı iyi bir çalışma yapıyor” diye konuştu.

Adalet Bakanlığı arabuluculuğu yaygınlaştırmak için hazırladığı afişte arabuluculuğun “ekonomik, hızlı, gizli ve gönüllü çözüm” olduğunu söylemişti.

Türkiye gazetesinden Sercan Akıncı’ya konuşan Malkoç, “Ayrılan çiftler arasındaki en önemli problemlerden birisi de ömür boyu nafaka. Aslında kanunlarımız bu problemin çözümü için yeterli. Ancak mahkemelerin uygulamasında sıkıntı var” ifadesini kullandı.

Kurumun devlet, kamu kurumları, idareyle vatandaş arasında bir dostluk köprüsü olduğunu belirten Malkoç, “Mahkemeler uzun sürüyor, masraflı. Fakat bize yapmış olduğunuz müracaatı, idareden bilgileri istiyoruz ve çözüyoruz. Kısacası dünyadaki yaygın adıyla ombudsmanlık, bir denetim kurumu ama denetlerken halkın avukatlığını yapıyor, idareye de yol gösteriyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler