Eski Balyoz hâkimi Peksak’a 12 yıl hapis

Mahkeme heyeti ‘Silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan ceza verdi.

Yayınlanma: 17.01.2019 - 23:23
Abone Ol google-news

 

Balyoz davasına bakan eski hâkim Ali Efendi Peksak’ın “Anayasayı ihlal” ve “TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçlarından yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti Peksak’a “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan 12 yıl hapis cezası verdi.

Beraatını istedi

Son sözleri sorulan sanık Peksak, ByLock kullanmadığını belirterek, “Telefonum sürekli açık olsa bile bu olamaz. 3.5 aylık sürede insanın uyumadan, asgari ihtiyaçlarını gidermeden bunu yapması mümkün değil. Ayrıca benden giden tek bir mesaj içeriği yoktur. Tutuklama gerekçesinin tek fiili ise bu. Beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum” dedi.
Söz alan Dursun Çiçek, sanık Peksak’ın terör örgütüyle bağlantısı olduğunu ve buna ilişkin firari savcı Zekeriya Öz ile olan yazışmasını mahkeme heyetine sundu. Duruşmaya katılan Cemal Temizöz ise Balyoz davasında bir düşman ceza hukukunun uygulandığını bunun uygulayıcılarından birinin de sanık Peksak olduğunu söyledi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Peksak hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 12 yıl hapis cezası verdi. Heyet cezada herhangi bir indirim yapmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler