Babası gizli gizli uyuşturucuya alıştırdı!

Bir baba, 10 ve 14 yaşlarındaki 2 oğlunu zorla uyuşturucu bağımlısı yaptı.

Yayınlanma: 22.11.2013 - 08:21
Abone Ol google-news

Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve  Alkolizmle Mücadele Federasyonu (UBAM) Genel Başkanı Dila Tezemir, 10 yaşında  babası tarafından uyuşturucu bağımlısı yapılan N.A'nın 4 yıldır uyuşturucu  kullandığını, ağabeyinin de 14 yaşında yine babası tarafından zorla uyuşturucu  bağımlısı yapıldığını, tedavisi için hastaneye getirdikleri N.A'nın kaçtığını  anlattı.

Tezemir, 3 ay önce bir özel  televizyon kanalındaki programa Konya'nın Karatay Doğanlar Mahallesi'nde oturan  10 yaşındayken babası tarafından zorla şırınga enjektesiyle uyuşturucu madde  bağımlısı yapılan N.A. ile annesi A.U'nun konuk olduğunu ve bu çocuğu tedavi  ettirebilmek için kanal ile bağlantı kurduklarını söyledi.

Uyuşturucu bağımlısı olan, emniyette gasp, fuhşa aracılık, adam  yaralama, uyuşturucu madde taşımak ve kullanmak gibi suçlardan çok sayıda kaydı  bulunan baba Ç.A'nın ise halen Konya Kapalı Cezaevinde hapiste yatmakta olduğunu  belirten Tezemir,  Ç.A'nın diğer oğlu M.A'ya da 14 yaşındayken yine zorla  uyuşturu verdiğini kaydetti.

Tezemir, bu ailenin 3 kız çocuğu 2 erkek çocuğu bulunduğunu  belirterek, ailenin dramını şöyle anlattı:

"Anne dayakla susturulmuş, okuma yazma dahi bilmiyor. 10 yaşında  babası tarafından zorla şırınga enjekte edilerek uyuşturucu bağımlısı yapılan  N.A, şuan 14 yaşında 4 yıldır kullanıyor. Bağımlı bir çocukla aynı evde yaşamak  kolay değil, diğer küçük çocukların psikolojisi bozuk.  Bu çocuğu nerede  rehabilite edebiliriz diye uzun süre araştırdık, N.A'nın kesilmiş cezaları var,  138 tane davası var, şu anda 2 yılın üzerinde kesinleşmiş bir cezası da var. Her  an hapse girebilir. Konya'da emniyet, mülki amirler aileyi biliyorlar, kadının  çektiği zorluğu da biliyorlar. Onların desteğiyle zaten kadın bugüne kadar ayakta  kalabilmiş, korumaya da çalışıyorlar.  Anne A.U, baba Ç.A ile 9 yıl evli kalmış,  şu an boşanmışlar. Baba Ç.A, çocuklara gizli gizli eroin enjekte etmiş. Şu anda  18 yaşında olan ağabeyi M.A, 14 yaşındayken kardeşiyle aynı zamanlarda babası ona  da zorla enjekte etmiş ve uyuşturucu bağımlısı yapmış. M.A. da gasp, hırsızlık ve  uyuşturucu madde taşımaktan Sincan Cezaevinde yatıyor."

"Krizi tuttu ve kaçtı"

UBAM Genel Başkanı Tezemir, resmi olarak rehabilitasyon merkezleri  bulunmadığını, rehabilitasyon merkezi için gerekli çalışmaları yaptıklarını ve  yetkililerden bu konuda destek istediklerini söyledi.

Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Zehra Arıkan ile görüştüklerini ve  N.A'nın tedavisi için hastaneye yatırılmasının kabul edildiğini belirten Tezemir,  "3 aydır bu çocuğu tedavi ettirmek için kafa yorduk. Annesi çocuğun tedavi  olmasını çok istiyor. Çocuğu da ikna edince tedavi için Konya'dan getirdik.  Çoğunun sevkleri yapılacaktı, hastaneye götürdük. Süreç uzayınca saat dolayısıyla  hastaneye girişini yapamadık. Konya'dan tedavisi için getirdiğimiz N.A, Gazi  Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine giriş yapmak üzere başvurulduktan sonra  krizi tuttu ve kaçtı. Ertesi güne kalınca, kriz tuttu dediler. Hastaneye  yatabilseydi bütün sağlık tetkikleri yapılacaktı."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler