'FETÖ lekesini temizleyin'

Sözcü yazarları Çölaşan, Doğru ve yayın yönetmeni Metin Yılmaz ifade verdi.

Yayınlanma: 18.01.2019 - 22:11
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1167231,1170227>

“FETÖ Silahlı Terör Örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek” iddasıyla haklarında dava açılan Sözcü gazetesi yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru’nun da arasında bulunduğu 5 kişi dün hâkim karşısına çıktı. Necati Doğru üzerine atılı suçlamanın “çok büyük bir leke” olduğunu belirterek mahkeme heyetinin bu lekeyi temizlemesini istedi. Çölaşan ise FETÖ’cü olmakla suçlanmasının rencide edici olduğunu vurguladı.

İstanbul 37’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Yücel Arı, Necati Doğru, Metin Yılmaz ve Mustafa Çetin katıldı. Yazar Emin Çölaşan ise Ankara’dan Sesli Görüntülü Bilişim Sistemi ile katıldı. Çok sayıda CHP’li vekil ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da duruşmayı izledi.

Aklımdan geçmez

Duruşmada savunma yapan ve “Terör örgütlerine destek vermeyi aklımın ucundan bile geçirmedim” diyen Çölaşan, “İddianamede yer alan yazılarımdan ilk ikisi için zaten savcılık makamı kovuşturmaya yer olmadığına dair karar vermişti. Sonra üçüncü yazı eklenerek dava açıldı” dedi. Fadime Danışman isimli kadının kendisine yazdığı mektubu köşesine “Bir annenin dramı” başlığı ile taşıyan Çölaşan bu yazının iddianameye girmesine ilişkin olarak “Cezaevindeki kadın 2017’de bir faks gönderiyor. Bir gecede 3-6 yaşındaki iki çocuğunun kendisinden alındığını 8 aylık bebeği ile cezaevine soktular diyor. İnsancıl bir amaçla yazılmış bir yazıdır” dedi. Yazar Necati Doğru ise “Darbe girişimi Türk ulusuna karşı yapıldı. Türkiye’nin birliğini, kardeşliğini birbirine düşürmek için yapıldı. Bu iddianamede faydalı ve yararlı olacak bir kanıt görmedim. Bana atılı çok büyük leke var. Bunu temizlemeniz için karar almanızı istiyorum” ifadelerini kullandı.

Sözcü gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ise savunmasında “FETÖ’ye ilk defa biz FETÖ dedik. Ben bu adamlardan hep nefret etmişim. Bunlarla savaşmışım” dedi.
Bu arada Sözcü gazetesi Avukatı Celal Ülgen, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, adliyeye girerken özel güvenlik ve polisin elindeki savunma argümanlarına ve ön savunma kitabına “içerik kontrolü yapacağız” diyerek el koyduğunu belirterek “Savunma hakkına yapılan bu saldırıyı suç duyurusu yapıyorum buradan” dedi. Duruşma 12 Mart’a ertelendi. 

Emniyetten açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca güvenlikten sorumlu Başsavcı vekilinin adliye yerleşkesine girecek pankart şeklindeki materyalleri taşıyanların avukat dahi olsa içeriğine bakılıp bilgi dahilinde adliyeye sokulmasıyla alakalı genel bir talimatları olduğu, Avukat Celal Ülgen’in 18.01.2019 günü 09.15 sıralarında adliyeye Emin Çölaşan’ın gazete yazılarını büyük puntolarla pankart şeklinde getirmesinin devamında özel güvenlik tarafından Adliye Karakoluna yönlendirildiği, Başsavcı vekiline konu ile ilgili bilgi verildikten sonra Avukat
Celal Ülgen’in bekletilmediği ve kendisine ait materyallere herhangi bir el koyma
işlemi yapılmadan mahkemeye girişinin sağlandığı anlaşılmıştır." denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler