Cemile Bayraktar: Şu an yaşadıklarımın 28 Şubat'tan farkı yok

Cemile Bayraktar, üniversitelerde yaşandığını ileri sürdüğü kadrolaşmaya sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Bayraktar tepkisini, "28 Şubat'ta yaşadıklarımdan farkı yok şu an yaşadıklarımın. Sizin gibi düşünmeyen başörtülülere çalışma hakkı vermiyorsunuz" ifadeleriyle dile getirdi.

Yayınlanma: 22.01.2019 - 09:08
Abone Ol google-news

Kabataş yalanının en büyük savunucularından biri olan, ataması yapılmayan öğretmenlerle dalga geçen mesajlar paylaşan Cemile Bayraktar kişisel Twitter hesabında üniversitelerde ayrımcılık yapıldığını ifade etti.

Paylaşımında, "Ben de diyorum ki biz dirsek çürüttük, okuldan bir şeye fırsat bulamadık, dereceye girdik ama hâlâ bir arpa boyu olamadık, bu ‘arkadaşlar' okula gitme zahmeti göstermeden nasıl akademisyen, öğretim üyesi oldu? Meğer üniversite açıp bunlara kadro dağıtmışlar, vakıf, özel, devlet…" ifadelerini kullanan Bayraktar, şöyle devam etti:

Bunlara akademisyenlik dağıtan ‘kankaları' da bir süre önce üst düzey göreve getirildi, yaşadığım hayal kırıklığını anlatamam oysaki bize "çalışan emeğinin karşılığını alır" demişlerdi, bunlar bize gazetecilik yaptırmaz, akademik çalışayım demiştim, sanırım orayı da engelliyorlar. Neyse başınıza bir şey gelirse Cemile Bayraktar'ın ahı nedeniyle geldi deyin, öyle ah ettim yani… Kimse de çıkıp ‘biz olmasak başörtülüler…' demesin, 28 Şubat'ta yaşadıklarımdan farkı yok şuan yaşadıklarımın, sizin gibi düşünmeyen başörtülülere çalışma hakkı vermiyorsunuz.

Yabancı dil bilmeden BİM'e bile kasiyer olunmayacak haldeyken YDS'siz nasıl akademisyen oldun? Bazı hocalar alışmış bunların okulsuz alim olmasına ben devamsızlık yapmamak için her gün okula gidince bazıları ‘1sizi akşam tv'de gördüğüm birine benzettim' diyor, yani öğrenci olamazsın. Neyse daha fazla yazıp asabımı bozup tüm kitaplığımı yakacak hale gelmeden keseyim. Yaz oraya bir beyin göçü daha..yıllarca uğraşıp emek verip bir arpa boyu yol alamazsan, adam kayırmaya tevessül etmeden görevini yapamıyorsan sabrın taşıyor ve istemeden gitmek zorunda kalıyorsun.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler