AKP dershaneler için tarih verdi!

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, dershanelerin kapatılmasını ön gören taslağın bütçe görüşmelerinin hemen akabinde Ocak ayı içinde Meclis’e gelebileceğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın taslak çalışması hakkında sona yaklaştığını ifade eden Elitaş, söz konusu kararın AKP’de oy kaybına yol açmayacağını belirtti.

Yayınlanma: 22.11.2013 - 12:45
Abone Ol google-news

AKP'li Mustafa Elitaş, cuma namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Karma eğitim hakkındaki soruları cevaplayan Elitaş, “Bizim gündemimizde böyle bir şey söz konusu değil. Arkadaşlarımız şahsi görüşlerini ifade edebilir” dedi.

Dershaneler konusunda Başbakan’ın açıklamalarının sorulması üzerine Elitaş şunları söyledi: “İlk gün yapılan yayınlar inciticiydi. Bilmeden yapılan yayınlardı. Sonradan olay netleşince o yayın kuruluşları da biraz daha makul noktaya doğru geldiler. Dershanelerin dönüştürülmesi ile ilgili 15’e yakın taslak vardı. Gazetede, kimden nasıl ele geçirdilerse, ağır, kabul edilemeyecek şekilde, yanlış bilgilerle dolu bir taslağı yayınladılar. Taslağın son hali geldikten sonra Başbakanlık’a gönderilecek. Sonra TBMM’ye gelir. Ne zaman çıkar? Bütçeden sonra olabilir. Ocak ayı içinde olabilir.”

"ANAYASA MAHKEMESİ'NE GİDEN VARSA İPTAL ETTİREBİLİR"

Anayasa’daki teşebbüs hürriyeti ile ilgili maddenin hatırlatılması üzerine Elitaş, “Biz yasayı çıkarırız, Anayasa Mahkemesi’ne giden varsa iptal ettirebilir. Yani Anayasa Mahkemesi bu konuda karar verir. ‘İptal ettirebilir’i yanlış anlaşılmasın. Bana göre anayasaya aykırı değil. Biz dershaneleri kapatmıyoruz, dönüştürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Dershanelerin kapatılması AKP’ye oy kaybettirir mi?” sorusuna ise Elitaş şu cevabı verdi: "Hiçbir icraatımız, inandığımız hiçbir konuda oy kaygısı ile hareket etmedik. Ben inanıyorum ki bu bize oy getirecek."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler