"Rauf Denktaş, yalnız bırakılan bir şövalyeydi"

Kıbrıs Türk Kültür Derneği İstanbul Şubesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’i (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı ve hayatını kaybeden diğer devlet büyüklerini andı.

Yayınlanma: 26.01.2019 - 20:42
Abone Ol google-news

Etkinlikte gazetemiz yazarı Prof. Dr. Erol Manisalı aynı zamanda dostu olan Denktaş’ı, “Yalnız bir insandı. Uluslararası alanda karşısında bir Batı emperyalizmi vardı. Ağırlıklı olarak Rumların yanında duruyorlardı. Denktaş Türkiye’deki yönetimler açısından da birkaç isim hariç yalnızdı. Ancak Türk halkı ve Anadolu halkı onun arkasındaydı” sözleriyle anlattı.

Çağlayan’da bulunan Kıbrıs Türk Kültür Derneği İstanbul Şubesi’nde düzenlenen anma etkinliğine yazarımız Erol Manisalı ve eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile dernek üyeleri katıldı. Etkinlikte konuşan Manisalı, kaleme aldığı “Denktaş’ın öbür yüzü” isimli kitabında kendisiyle olan siyaset dışı sosyal ilişkilerinden örnekler anlattı.

Manisalı, “Nereye giderseniz gidin Anadolu’da sağcısı, solcusu, liberali, tutucususu hepsi Denktaş’ı sever. Onu sevmeyene rastlamazsınız. Öyle bir farkı vardı. O bir şövalyeydi. Fidel Castro nasıl Batı dünyası tarafından yalnız bırakıldıysa Denktaş’ta öyleydi” ifadelerini kullandı. Denktaş’ın Batılı devletler tarafından “istenmeyen adam” olduğunu anlatan Manisalı, “Onlar ellerinin altında bir adam istiyorlardı. Benim tanıdığım Denktaş Batıcı olmayan ama Batılı kafadaydı. Bende aynı kafadayım. Batıcılıkla, Batılılık arasında büyük bir fark var. Batıcı olmadığı için ABD ve İngiltere’den tasvip görmedi” dedi.

Denktaş’ın Annan Planı’nda “sırtından vurulduğunu” ifade eden Manisalı, “Denktaş yalnızdı derken özellikle bu olayı kastettim” diye konuştu. Anma etkinliğinde Mustafa Sarıgül’de Denktaş ile olan anılarını anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler