‘Cemaat ve tarikat unsurları temizlenmeli’

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, “Adalet ve Demokrasi” söyleşisinde Gezi ruhuna ve önemine dikkat çekerek, “Bugünkü baskıları, hukuksuzlukları, haksızlıkları mücadele ederek yenebiliriz. Umudu hiçbir zaman yitirmemek gerek. Gezi ruhunu yaratan o gençlik sinmemeli, korkmamalı. Ve her zaman okumalıyız, tartışmalıyız, sorgulamalıyız, konuşmalıyız” dedi. Küçükkaya, ayrıca “Atatürk ve laiklik bizim kırmızı çizgimizdir” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 27.01.2019 - 23:00
Abone Ol google-news


Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Gaziantep Şubesi’nin Tuğcan Otel’de düzenlediği “Adalet ve Demokrasi” söyleşisinin konuğu gazetemiz genel yayın yönetmeni Aykut Küçükkaya’ydı. Sözlerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Gaziantep’e gelişinin 86. yıldönümünü kutlayarak başlayan Küçükkaya, gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy’u da anarak aydınlığa, çağdaşlığa, özgürlüğü vurgu yaptı. Yazarımız Uğur Mumcu katledildiğinde Cumhuriyet gazetesinin 40-50 bin satmasına rağmen, Mumcu’nun cenazesine milyonların katılarak cinayeti protesto ettiğini anlatan Küçükkaya, Cumhuriyetin tirajının azlığı ile gazetenin etkisini değerlendirmenin doğru olmadığını, Cumhuriyet’in demokrasiye önemli katkı sunan yayın organı olduğunu ifade etti.

Bugün yaşanan FETÖ terör örgütü ve tehlikelerini, Uğur Mumcu’nun 30 yıl öncesinden yazdığını belirten Küçükkaya, “Cumhuriyet gazetesinde FETÖ terör örgütüyle ilgili bugüne kadar sayısız yazılar yazıldı, haberler yapıldı. Siyasal İslamın ayak sesleri ve tehlikelerine karşı Cumhuriyet her iktidarı uyardı. Eğer o uyarılar dikkate alınsaydı Türk halkı, bugün bu travmaları yaşamazdı” diye konuştu.
“Bir ülkenin önemli kurumlarını siz cemaatlere, tarikatlara teslim ederseniz 15 Temmuz gibi tehlikeler ülkede hep yaşanır” diyen Küçükkaya, “Şu an yine bir cemaatten vazgeçilirken, başka bir cemaat ve tarikat, devletin kurumlarında örgütleniyor. Yani tehlike bitmiş değil. Devletin içindeki cemaat ve tarikat unsurlar halen temizlenemedi” ifadelerini kullandı. Adalete, hak ve hukuka vurgu yapan Küçükkaya, 10 yıl önce cemaat insanları Silivri Cezaevi’ne tıkarken, bugün de AKP iktidarı, haksız ve hukuksuz şekilde insanları cezaevine tıktığına vurgu yaptı.

Söyleşi sonunda yurttaşlar geliri ÇYDD yararına olan Küçükkaya’nın son çıkan “The Ortak” isimli kitabını imzalattılar. 1983-84 yılları arasında İzmir Belediye Başkanlığı görevini üstlenen avukat Ceyhan Demir de “İzmir’in Aşk Asansörü Yıkılmaktan Nasıl Kurtuldu?” adlı kitabını ÇYDD yararına imzaladı. Ayrıca düzenlenen etkinliğe katkı sunan başta Küçükkaya olmak üzere işadamı Kemal Küçükcan, Ceyhan Demir ile ÇYDD’ye evini bağışlayan Müzeyyen Tekin’e dernek yönetimi tarafından birer plaket verildi. ÇYDD Şube Başkanı Dr. Gönül Çakmak da katılan ve katkı sunan herkese teşekkür ettiğini ifade etti.   


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon