İstesem seni bana vermezler mi?

Kızına elbise götürürken tutuklanan ve 16 aydır kızıyla aynı koğuşta kalan Nagehan Kurt, kendi annesinin 83 yaşında olduğunu ve sağlık durumunun her gün kötüye gittiğini söyledi.

Yayınlanma: 27.01.2019 - 23:07
Abone Ol google-news

 

Grup Yorum üyesi tutuklu Bahar Kurt’un annesi Nagehan Kurt, kızı gibi 16 aydır gizli tanık Berk Ercan’ın ifadesi nedeniyle Burhaniye T Tipi Hapishanesi’nde tutuklu. 16 ay önce gözaltına alınan kızı Bahar Kurt için Vatan Emniyet’e kıyafet götürdüğü sırada ‘Tutuklu Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TAYAD) sorumlularından’ olduğu iddiasıyla gözaltına alınan anne Nagehan Kurt, TAYAD sorumlusu olmadığını sadece üyesi olduğunu söyledi. 83 yaşındaki parkinson ve tansiyon hastası annesinin telefonda kendisine “gelip istesem seni bana vermezler mi” dediğini belirten Nagehan Kurt, “16 aydır annem beni görmedi. Ve artık telefonda da konuşamıyor. Ne dediği anlaşılmıyor. Eşimi ise kızım Bahar ve benim tutuklanmamın ardından acilen ameliyata almışlar. Bağırsakları dışarıda bir bakım evinde kalıyor. Benden başka bakacak kimsesi yok” dedi.

‘83 yaşındaki annem bana hasret’

Gazetemize mektup yoluyla bilgi veren Nagehan Kurt, TAYAD’ın yasadışı bir örgüt gibi gösterildiğine değinerek KHK ile kapatılmadan önce Dernekler Masası’na bağlı bir dernek olduğunu söyledi. Kurt, “Ben de TAYAD’lıyım. Bu çok normal çünkü 2005’ten bu yana ailemden birileri tutuklandığı için hapishane kapılarındayım. Şu anda da kızımla aynı koğuşta kalıyorum. Her ay yazdığım tutukluluğa itiraz dilekçelerim reddedildi. Bu keyfi tutukluluğu dilekçelerimde ve ilk çıktığım mahkemede anlattım. 83 yaşındaki annem son günlerini evlat hasretiyle geçiriyor. Yatalak olmasa da hareketleri sınırlı. Yardımsız yürüyemiyor. Annem 16 aydır beni görmedi. Artık telefonda konuşamıyor. Söyledikleri anlaşılmıyor” ifadelerini kullandı.

‘Duruşmaya götürülmedim’

Kurt, ayrıca 10 Ocak’ta görülen duruşmasına götürülmediğini ‘SEGBİS odaları dolu’ gerekçesiyle de SEGBİS’e dahi çıkarılmadığını iddia ederek sadece duruşmasının 4 Şubat’a ertelendiğinin kendisine iletildiğine söyledi. Kurt şöyle devam etti: “Duruşmaya katılamayacağımı 9 Ocak akşamı öğrendim. Tahliye olmayı beklerken sadece duruşmanın ertelendiği tarihi öğrenebildim. Duruşmada ‘gizli tanıklar’ dinlenecekti. Yani yalancı tanıklar. Dinlendiler mi, dosyadaki diğer arkadaşlar mahkemeye katılabildi mi, tahliye olan var mı hâlâ bilmiyorum. Sizden 4 Şubat tarihinde görülecek olan duruşmaya dair adalet çağrısı yapmanızı, evladına hasret bırakılmış yüreği yanık bir annenin sesi olmanızı istiyorum.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler