‘Atatürkçüler katledildi’

Bakırköy Belediyesi ve ADD tarafından düzenlenen panelde Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun, “Laik, Atatürk ilkelerine bağlı cumhuriyet korunmalıdır diyenler susturuluyor, katlediliyor” dedi.

Yayınlanma: 27.01.2019 - 23:44
Abone Ol google-news

Atatürkçü Düşünce Derneği ve Bakırköy Belediyesi, 26. Adalet ve Demokrasi haftası kapsamında Devrim Şehitlerini Anma etkinliği düzenledi. Etkinlikte konuşan Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve gazetemizin imtiyaz sahibi Alev Coşkun, “Emperyal güçler Türkiye’de istikrar istemiyorlar. Atatürkçülüğü, sorgulamayı, eleştirel aklı bir kenara bırakıp, onlara göre Türk İslam sentezi düşüncesi ve vahşi kapitalizm var olmalı. Bu ortamda laik, Atatürk ilkelerine bağlı cumhuriyet korunmalıdır diyenler saf dışı ediliyor, susturuluyor, vuruluyor, katlediliyor” diye konuştu. ADD ve Bakırköy Belediyesi tarafından 26. Adelet ve Demokrasi Haftası kapsamında Bakırköy Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde dün akşam düzenlenen Devrim Şehitlerini Anma paneline Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve gazetemiz imtiyaz sahibi Alev Coşkun ile gazetemiz yazarı Ali Sirmen konuşmacı olarak katılırken, panelin moderatörlüğünü Ali İlhan Gülek yaptı. Panelde konuşan Alev Coşkun, Atatürkçü olmaları, kuvayi milliyeci olmaları ve hemen hepsinin Cumhuriyet Gazetesi yazarı olmalarının devrim şehitlerinin ortak özellikleri olduğunu belirterek, “Emperyal güçler Türkiye’de istikrar istemiyorlar. Karmaşık yapı istiyorlar. Atatürkçülüğü, sorgulamayı, eleştirel aklı bir kenara bırakıp, onlara göre Türk İslam sentezi düşüncesi ve vahşi kapitalizm var olmalı. Bu ortamda ‘laik, Atatürk ilkelerine bağlı cumhuriyet korunmalıdır’ diyenler saf dışı ediliyor, susturuluyor, vuruluyor, katlediliyor” dedi.

‘ABD projesini anlattı’

Uğur Mumcu’nun katledilmeden önce son altı ay içinde yazdığı yazıların yüzde 75’inde ABD’nin Irak’ın kuzeyinde kurmayı planladığı Kürt devleti projesine dikkat çektiğini aktaran Alev Çoşkun, “Bu koşullar altında acaba Uğur’un (Mumcu) ölümünde radikal dinci grupları mı arayalım yoksa küresel düzeni yeniden egemenlik altına almak isteyen süper güçleri mi arayalım” değerlendirmesinde bulundu. Gazetemiz yazarı Ali Sirmen ise konuşmasında Uğur Mumcu’nun her zaman haksızlığa uğrayanların yanında olduğunu söyleyerek, “Mumcu yazılarıyla yaşamıyla olduğu kadar fiziki olarak da mücadele etmiş bir insandır. Ne zaman birine haksızlık yapılsa Mumcu onun yanında olmuştur. Mumcu bir devrimci olarak, antiemperyalist, emekten yana sosyalist bir aydındı” şeklinde konuştu.

‘Bedelini bilerek yaşadı, korkmadı’

Uğur Mumcu’nun katledilmesinin üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen anılmaya, hatırlanmaya devam edildiğini ifade eden Ali Sirmen, “Mumcu olmanın bir bedeli vardı. Mumcu bu bedeli göze alarak yaşardı. Öldürüleceğini bilirdi ve bunu bilerek yaşadı ve korkmadı. Mumcu’yu hasretle anıyoruz. Ona olan özlemimiz her geçen gün büyüyor” ifadelerini kullandı. Seçim çalışmaları nedeniyle panele katılamayan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da mesaj gönderdi. Kerimoğlu mesajında “Bakırköy, Atatürk devrimini yaşatan köydür. Bu bilinçle devraldığımız mirası ileriye götürme kararlılığıyla daha çok çalışacağız” ifadelerine yer verdi. Panel, bağlama sanatçısı Celal Yılmaz’ın sunduğu dinleti ile son buldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler