3 yıldır ilik nakli bekliyor!

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, 'Akdeniz anemisi' hastalığı nedeniyle vücudu gelişmeyen ve 11 yaşında gibi görünen 18 yaşındaki Nurettin Tazegül, 3 yıldır ilik nakli için sırada bekliyor.

Yayınlanma: 22.11.2013 - 13:57
Abone Ol google-news

Babası Turgut Tazegül'ün 6 yıl önce ölmesinden sonra annesi 49 yaşındaki Ağca ve ikisi de zihinsel engelli ağabeyi 26 yaşındaki Kemal, kardeşi 15 yaşındaki Murat Tazegül ile yaşayan Nurettin Tazegül, 1 yaşında yakalandığı hastalık nedeniyle yaşıtlarından küçük görünüyor. Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Bölümü son sınıf öğrencisi olan Nurettin Tazegül, 3 yıldır ilik nakli için sırada bekliyor. 

Hastanede 2 haftada bir kan nakli yapılan ve ilaç tedavisi uygulanan Tazegül, tüm zorluklara rağmen tedavisinin yanında eğitimini de aksatmadan sürdürüyor. Babasının ölümünden sonra hayatı daha da zorlaşan ve tedavi masraflanın bir bölümünü karşılayamaz duruma gelen Nurettin, ilk nakli ile hastalığından kurtulmak istediğini söyledi. Nurettin, şöyle konuştu:

"Devlet Hastanesi'nde kan nakli için 1 gün beklemek zorunda kalıyorum. Hastanede sıra bekliyorum. Özel hastanede sıra beklemiyorum. Ama imkan olmadığı için özel hastaneye gidemiyorum. Aslında Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerdeki hastanelerde tedavi görmem lazım. İmkansızlıklar nedeniyle gidemiyorum. Bütün bu sıkıntıların sona ermesi için ilik nakli gerekiyor. Onun için de 3 yıldır bekliyorum. Ben yaşamak istiyorum. Bu hastalıktan kurtulup, kardeşlerime ve evime bakmak istiyorum. Okulu bitirip bir işte çalışarak aileme katkı yapmak istiyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler