Aile Bakanlığı’nda taciz iddiası

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ankara İl Müdürü Bestami Erkoç’un kurumda çalışan kadın personeli taciz ettiği iddia edildi. Ankara Cumhuriyet Savcılığı, konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Yayınlanma: 29.01.2019 - 08:13
Abone Ol google-news

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ankara İl Müdürü Bestami Erkoç hakkında kadın çalışanları taciz ettiği iddiası ortaya atıldı.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, bakanlığın çocuk evinde yaşanan taciz iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı. Taciz iddiaları CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır tarafından Meclis gündemine taşındı. Önergede, Erkoç’un bakım elemanı olarak çalışan bir kadını taciz ettiği, bir dernekte buluşmak istediği ve bu yönlü mesajlar attığı iddia edildi. Kadın çalışanın bu mesajların ardından şikayetçi olduğu ve konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nca soruşturma açıldığı bildirildi. Tacize uğrayan kadının iki ay sonra Savcılığa verdiği ek ifadeyle, Erkoç’la buluştukları gün cep telefonuna kaydettiği konuşmaları ve gönderdiği mesajları ilettiği de kaydedildi.

Erkoç’un kurumda çalışan diğer kadınları da taciz ettiği, Bakanlığın çocuk evlerinde çalışan yedi kadına sözlü ve fiziksel tacizde bulunduğu, bu çalışanların da şikayetçi olduğu öne sürüldü.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, taciz iddialarına ilişkin önergesinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümret Selçuk’a şu soruları yöneltti:

“Geçtiğimiz dönemlerde Bakan olarak görev yapan Sema Ramazanoğlu’nun, Ensar Vakfı’ndaki taciz olaylarına ilişkin ‘bir kereden bir şey olmaz’ ifadesi, bu çirkin olayın gerçekleşmesi için cesaret verici bir unsur olmuş mudur? Bu gibi son derece çirkin olayların yaşanmamasına ilişkin Bakanlığınızca ne gibi tedbirler almaktadır?”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler