‘Rabıta’da bugün anlatılmıştı’

“Adalet ve Demokrasi Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Samsun 100. Yıl Platformu tarafından düzenlenen söyleşiye katılan gazetemiz yazarı Işık Kansu, yakın çalışma arkadaşı gazetemiz yazarı Uğur Mumcu’yu ve diğer katledilen aydınları anlattı.

Yayınlanma: 31.01.2019 - 22:26
Abone Ol google-news

 

Işık Kansu, Mimarlar Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşinin ardından kurulan standda kitaplarını imzaladı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, Işık Kansu’ya plaket verdi.

Konuşmasında Mumcu’nun Rabıta kitabından bahseden Kansu, bugün Türkiye’da uygulananların o dönem Mumcu’nun kitabında anlatıldığını söyledi. Kansu kitapta anlatılanlar ile günümüz uygulamaları arasındaki benzerliklere şu örnekleri verdi:

“Rabıta toplantısında ilk karar,  kongreye katılan taraflar İslami öğretiyi ilkokuldan üniversite düzeyine kadar ders olarak okutmalılar. Bu karar bugün 4+4+4 medrese yasasıyla Türkiye’de yaşama geçmiştir. Bir başka karar bütün İslam ülkelerinde, azami sayıda İslam öğretilen enstitüler kurmak. Bu kararda Türkiye’deki yaklaşık 81 ildeki üniversitelerde ilahiyat fakülteleri açılarak gerçekleşmiş durumdadır. Alınan bir başka karar, bütün kamu kurum ve kuruluşlarında, okullarda hastanelerde vesaire yerlerde mescit açılmasıdır. Baktığımızda şu anda mescidi olmayan kamu kurum ve kuruluşumuz yoktur hemen hemen hepsinde de vardır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler