Abdi İpekçi anılıyor

İstanbul’daki evinin önünde 1 Şubat 1979’da uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve başyazarı Abdi İpekçi bugün anılacak.

Yayınlanma: 31.01.2019 - 22:27
Abone Ol google-news

İstanbul’daki evinin önünde 1 Şubat 1979’da uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve başyazarı Abdi İpekçi, bugün saat 11.00’de Zincirlikuyu’daki mezarı başında düzenlenen törenle anılacak.

Törenin ardından Milliyet Gazetesi Merkezi’nde de meslektaşları ve ailesinin konuşacağı, belgesel gösterimi ve sergi açılışının olacağı “Gazeteci Abdi İpekçi” etkinliği düzenlenecek.

Törene ailesi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) yönetimi, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), meslektaşları, dostları katılacak. İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi İzet, “Yaşadığımız acılar bir yana, 40 yılın ardından suikaste kurban giden gazetecilerin sayıları arttı” dedi. TGC Yönetim Kurulu da yaptığı açıklamada “Abdi İpekçi gazeteciliği hâlâ değerini koruyor. Abdi İpekçi’yi unutmadık, unutmayacağız”  ifadelerini kullandı.

"Ya çekil git ya da görevini yap!"

24 Ocak 1993'te Ankara'da kendisi de hunharca katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu, İpekçi'nin katledilmesinin ardından 3 Şubat 1979’da iktidara seslenen bir yazı yazmıştı;

“… İktidarında insanlar kurbanlık koyunlar gibi, birer birer öldürülüyor ve istihbarat örgütlerin tek satır rapor bile veremiyorsa, bu olaylardan sorumlu olan sensin! Ya çekil git, ya da görevini yap!"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler