Bayram öncesi otobüs bileti alacaklar dikkat

Bazı otobüs firmalarının, şubelerden alınan biletlerde tanınan hakları, internetten bilet alanlara sunmaması bayram öncesi yolcuları çileden çıkardı.

Yayınlanma: 24.09.2014 - 12:19
Abone Ol google-news

Bayrama sayılı günler kala bilet satışlarının yoğun olduğu bugünlerde, vatandaşlardan otobüs şirketlerine şikayet yağıyor. Bazı firmaların,  şubeden bilet alanlara tanıdığı hakları, internetten bilet alanlara tanımadığını iddia eden yolcular, eşit haklara sahip olmamalarına tepki gösteriyor. Şikayetvar’ın haberine göre, şubeden bilet alan bir vatandaş biletini açığa aldırabilirken, internetten alanlara böyle bir seçenek sunulmadığını belirtiliyor. Yalnızca biletin kesildiği güzergah için yıl sonuna kadar kullanım hakkı tanındığını ifade eden vatandaşlar, güzergah değişikliğinin yapılmamasına anlam veremediklerini aktarıyor. Biletin kesildiği güzergahlarda dönüş için dahi kullanıma izin verilmeyen bu biletlerle yasaların çiğnendiğini belirten yolcular mağdur olduklarını aktarıyor. Durumdan habersiz bilet alan yüzlerce vatandaş ödedikleri ücretlerin yandığını belirtiyor.
 
Paranızı geri alabilirsiniz

Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 38. Maddesi'ne göre seyahat firması hareket saatinden 24 saat öncesine kadar yapılan müracaatlarda bilet ücretini iade etmek, hareket saatine 12 saat öncesine kadar ise 6 ay açık bilete çevirmek zorundadır.
 
Firmanın, kendi internet sitesinden bilet alanları cezalandırdığını ifade eden yolcular, satış noktasından bilet alanlarla aynı haklara sahip olmamalarına tepki gösterirken şikayetlerini şöyle aktardılar:
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler