Sedat Peker'den provokasyon: Silahlanın!

AKP ve MHP’ye verdiği destekle bilinen ve “organize suç örgütü lideri” sıfatıyla daha önce ceza alan Sedat Peker, İstanbul Ataşehir’de katıldığı bir açılışa gelen taraftarlarına Cumhur İttifakı’na destek ve silahlanma çağrısı yaptı. Daha sonra açıklama yapan Peker "Suç olan hiçbir şeyi söylemem. Kudurun ulan kudurun." dedi.

Yayınlanma: 04.02.2019 - 14:10
Abone Ol google-news

<video:1230637>

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “ya beka ya bela” dediğini belirten Sedat Peker, bu nedenle bu seçimde ölümüne Cumhur İttifakı’nın destekleneceğini söyledi. “Biz bu vatanın delileriyiz, fedaileriyiz” diyen Peker, “Şimdiden seçimlerde YSK’yi tanımadıklarını söylüyorlar, seçim sonucuna göre insanları, partililerini sokaklara dökecekler. Bunun amacı terör örgütleri mensuplarının da o partililerin arasına katılıp ülkeyi yakmaları ve yıkmalarıdır. Polisimiz, askerimiz güçlüdür ancak bu ülkenin evlatları da bu ülkenin sokaklarını koruyacaklar” ifadelerini kullandı. Silahın iyi insanların elinde bir güvence olduğunu söyleyen Peker, “Bu sebeple imkânı olanlar ruhsatlı silahlar, av tüfekleri alsınlar, mutlaka hazırlıklı olsunlar” dedi. ‘Oluk oluk kan akıtacağız’ Peker daha önce de ‘Barış Bildirisi’ne imza atan akademisyenler ve gazeteci Fatih Altaylı’yı tehdit etmesiyle gündeme gelmişti. Kendisine ait internet sitesinde akademisyenleri hedef alan Peker, “Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız!!!” ifadelerini kullanmıştı. Peker, kendisi hakkında ‘Eski Türkiye’ye Yeni Mafya’ başlıklı bir köşe yazısı kaleme alan gazeteci Fatih Altaylı’yı da “Gençliğimin hücrelerde geçmesine sebep olanların başında gelmiş olmana rağmen halen daha hayattasın. Seni bugüne kadar öldürmemiş olmam bile benim suç örgütü lideri olmadığımın en büyük kanıtıdır” ifadeleriyle hedef almıştı. Peker, açıklamalarından dolayı hakkında “tehdit” ve “suç işlemeye tahrik” suçlamasıyla açılan davalardan beraat etmişti.

"KUDURUN ULAN KUDURUN"

Peker daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında "Konuşmam ile ilgili sayın savcılık makamına suç duyurusunda bulunanlar… Boşuna sevinmeyin! Ergenekon sürecinde haksız yere 10 yıl cezaevinde kaldığım için bir avukat kadar bilgiliyim… Suç olan hiçbir şeyi söylemem. Kudurun ulan kudurun.." ifadelerinde bulundu.


<haber-yatay:483490,965151>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler